ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ELVIAL: Εντάσσεται στην Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD)

Στην ELVIAL, στόχος είναι ένα καθαρότερο περιβάλλον και η έκδοση της Περιβαλλοντικής Δήλωσης Προϊόντος (EPD) είναι ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.

Στην ELVIAL, η συστημική προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος είναι μέρος της εταιρικής κουλτούρας. Με συνεχή εκπαίδευση, αναβάθμιση και βελτιστοποίηση των διαδικασιών, η εταιρεία αποσκοπεί σε ένα ασφαλέστερο μέλλον για το περιβάλλον και τους ανθρώπους. Ακολουθώντας πιστά αυτό το όραμα, η ELVIAL εντάσσεται πλέον ενεργά στην Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD).

Τι είναι το EPD;

Η Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD), μέσω θεσπισμένων διεθνών προτύπων, στοιχειοθετεί το αποτύπωμα του παραγόμενου προϊόντος σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του. Σύμφωνα με αυτό, ο κατασκευαστής διασφαλίζει ότι ακολουθείται μια διαφανής “end to end” μετρήσιμη παραγωγική διαδικασία.

Η διαδικασία της ένταξης στο EPD, ιδιαιτέρως στον κατασκευαστικό τομέα, παρέχει συγκρίσιμα δεδομένα, τα οποία βοηθούν με τη σειρά τους στην αποτελεσματικότερη διαχείριση πόρων και διαδικασιών και κατ’ εξακολούθηση μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Το EPD ενδυναμώνεται και μέσω τού LCA (Life Cycle Assessment) στην κατασκευή «πράσινων» κτιρίων. Το LCA λαμβάνει υπόψιν και βελτιστοποιεί όλα τα στάδια της διαδικασίας, από την κατεργασία της πρώτης ύλης έως και το τέλος ζωής του προϊόντος.

Μερικά από τα κύρια πλεονεκτήματα της LCA είναι:

  • Μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος
  • Μείωση του κόστους σε όλη τη διαδικασία της κατασκευής
  • Θετική βαθμονόμηση για τις πιστοποιήσεις BREEAM και LEED
  • Μετρήσιμα δεδομένα για τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου
  • Διαφάνεια σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των κτιρίων
  • Αναγνώριση ευκαιριών για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής απόδοσης

Οι νεότερες περιβαλλοντικές εξελίξεις προτάσσουν μία διαρκώς αυξανόμενη τάση προς κατασκευή αειφόρων κτισμάτων. Βασικός πυλώνας της κατασκευής τέτοιων κτιρίων είναι η θερμική θωράκιση και η ελαχιστοποίηση της ενεργειακής απώλειας.

Με τα κουφώματα αλουμινίου να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της θωράκισης ενός κτιρίου, τα προϊόντα της ELVIAL αποδεδειγμένα παρέχουν ποιοτικές λύσεις, ενώ η διαδικασία παραγωγής τους εξαιρετικά χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Στην ELVIAL, στόχος είναι ένα καθαρότερο περιβάλλον και η έκδοση της Περιβαλλοντικής Δήλωσης Προϊόντος (EPD) είναι ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.