ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

Διεθνές Ινστιτούτο Αλουμινίου: Νέα πρωτοβουλία για το μέλλον της βιομηχανίας αλουμινίου

Το “ALUMINIUM FORWARD 2030” είναι μια νέα πρωτοβουλία του Διεθνούς Ινστιτούτου Αλουμινίου (IAI) για τη βιομηχανία αλουμινίου, με στόχο ένα μέλλον συνεργατικό, μηδενικών εκπομπών άνθρακα, κυκλικό που δεν περισσεύει κανείς.

Η πρωτοβουλία “ALUMINIUM FORWARD 2030” του Διεθνούς Ινστιτούτου Αλουμινίου (IAI) συγκεντρώνει ηγέτες της βιομηχανίας, παραγωγούς και μεταποιητές από όλο το φάσμα της αγοράς του αλουμινίου για να συνεργαστούν και να εφαρμόσουν έναν οδικό χάρτη πρακτικών και δεσμεύσεων για το 2030, ώστε να διασφαλιστεί ότι η κατανάλωση και παραγωγή αλουμινίου ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας.

Κινούμενη, παράλληλα, η βιομηχανία αλουμινίου προς ένα μέλλον με μηδενικές εκπομπές άνθρακα, με στόχο την αντιμετώπιση των ευρύτερων προκλήσεων βιωσιμότητας που επισημαίνονται στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, όπως η κοινωνική ανισότητα, η απώλεια βιοποικιλότητας, η πρόσβαση σε γλυκό νερό και η κυκλικότητα.

Η πρωτοβουλία βασίζεται στα 50 χρόνια εμπειρίας του IAI στη βιώσιμη παραγωγή και την υπεύθυνη χρήση του αλουμινίου μέσα από τη συνεργατική προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων μερών για αειφόρα διαχείριση των αποβλήτων, μείωση της ρύπανσης και προστασία της υγείας του εργατικού δυναμικού, των κοινοτήτων και των καταναλωτών.

Το πρόγραμμα “ALUMINIUM FORWARD 2030” θα δρομολογήσει έργα με στόχο τη βελτίωση των επιδόσεων που σχετίζονται με άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες, όπως “First Movers Coalition”, “Mission Possible Platform” και “Aluminium Stewardship”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.