ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Ανάμεσα στις “The Most Sustainable Companies in Greece 2023” για 3η συνεχή χρονιά

Στις 35 ηγέτιδες ελληνικές επιχειρήσεις που δημιουργούν τη Χάρτα της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη χώρα μας είναι η ALUMIL.

Για 3η συνεχή χρονιά, η ALUMIL βρίσκεται στη λίστα με τις “The Most Sustainable Companies in Greece 2023”, ως μία από τις 35 ηγέτιδες ελληνικές επιχειρήσεις που δημιουργούν τη Χάρτα της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη χώρα μας. Όπως κάθε χρόνο, τα φετινά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας από το Quality Net Foundation, τον εξειδικευμένο οργανισμό σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.

Η διάκριση προέκυψε μετά από αξιολόγηση των εταιρειών που συμμετείχαν στη διαδικασία βάσει κριτηρίων ESG, τα οποία σχετίζονται με τις επιδόσεις τους σε ζητήματα περιβάλλοντος, κοινωνικής δραστηριοποίησης και εταιρικής διακυβέρνησης. Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από Ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή και οι 35 επιχειρήσεις που διακρίθηκαν εντάχθηκαν στο Sustainability Performance Directory, τον Επιχειρηματικό Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Ελληνικού Κώδικα Βιωσιμότητας.

Κατά την ευχαριστήρια ομιλία του για τη διάκριση, ο Γεώργιος Μυλωνάς, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ομίλου της ALUMIL, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Νιώθουμε μεγάλη υπερηφάνεια και χαρά που, για τρίτη συνεχή χρονιά, η ALUMIL βρίσκεται στη λίστα με τις κορυφαίες εταιρείες της χώρας στον τομέα της βιωσιμότητας. Για εμάς, οι αξίες της αειφορίας και της κυκλικής οικονομίας βρίσκονται στην καρδιά της επιχειρηματικής μας στρατηγικής. Με όραμα οι επόμενες γενιές να κληρονομήσουν έναν τόπο όπου θα μπορούν να ζουν και να δημιουργούν όπως ονειρεύονται, βαδίζουμε με υπευθυνότητα στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης, επενδύοντας συστηματικά σε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην προστασία των φυσικών πόρων του πλανήτη μας».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.