ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος από τους Green Ambassadors

Η εθελοντική ομάδα Green Ambassadors της ALUMIL και εργαζόμενοι της εταιρείας από τη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς, πραγματοποίησαν δύο σημαντικές περιβαλλοντικές δράσεις.

Σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό σύλλογο Greek Eco Project και τη Δ/νση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας, η εθελοντική ομάδα Green Ambassadors της ALUMIL και εργαζόμενοι της εταιρείας από τη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς, πραγματοποίησαν δύο περιβαλλοντικές δράσεις, καθαρίζοντας το πάρκο «Μάνος Χατζιδάκις» στην ανατολική Θεσσαλονίκη και φυτεύοντας 340 δενδρύλλια στην περιοχή του Πλαγιαρίου.

Ο καθαρισμός και η φροντίδα του πάρκου «Μάνος Χατζιδάκις» ήταν η πρώτη «δράση γειτονιάς» της ομάδας για το 2023. Μικροί και μεγάλοι χωρίστηκαν σε ομάδες και ανέλαβαν δράση σε έξι διαφορετικούς τομείς, καθαρίζοντας το πάρκο από γόπες και άλλα μεταλλικά, γυάλινα και πλαστικά απορρίμματα, αφαιρώντας τη σκουριά και βάφοντας τα παγκάκια του πάρκου και δημιουργώντας παρτέρια με αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά, σταθμό για τη συλλογή των ακαθαρσιών των σκύλων και χειροποίητες πινακίδες με μηνύματα για την προστασία του πάρκου.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Δ/νσης Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας, οι Green Ambassadors συνέβαλαν και στη φύτευση 340 δενδρυλλίων στην αναδασωτέα περιοχή του Πλαγιαρίου, υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών από το Τμήμα Δασολογίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα συχνότερα λάθη που γίνονται κατά τις δενδροφυτεύσεις.

Μικρές δράσεις όπως αυτές έχουν για την ALUMIL μεγάλη σημασία, καθώς ενισχύουν τους δεσμούς της εταιρείας με τοπικούς φορείς και κοινότητες και ενδυναμώνουν το μήνυμα που επικοινωνεί η εταιρεία προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της: «Σπίτι μας είναι όλη η Γη και η προστασία της είναι υπόθεση όλων μας».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.