ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

EXALCO: Πιστοποιεί τα προϊόντα της με EPD

Οι Περιβαλλοντικές Δηλώσεις Προϊόντος (EPD) αποδεικνύουν τη δέσμευση της EXALCO για περιβαλλοντική ευθύνη και διαφάνεια.

Με σταθερή προσήλωση στη βιώσιμη ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία και τη διαχρονική δέσμευση για συνεχή βελτίωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, η ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. διαθέτει πλέον EPDs (Περιβαλλοντικές Δηλώσεις Προϊόντος – Environmental Product Declarations) για τα προϊόντας της, προφίλ αλουμινίου, α) άβαφα χωρίς επιφανειακή επεξεργασία, β) βαμμένα με ηλεκτροστατική βαφή και γ) ανοδιωμένα.

Οι Περιβαλλοντικές Δηλώσεις Προϊόντος (EPD) αποδεικνύουν τη δέσμευση της εταιρείας για περιβαλλοντική ευθύνη και διαφάνεια. Αποτελούν περιβαλλοντική αξιολόγηση, παρέχοντας επαληθευμένα στοιχεία από ανεξάρτητο φορέα (τρίτο μέρος).

Για την έκδοση των EPD ακολουθήθηκαν οι απαιτήσεις του Διεθνούς Προτύπου ISO 14025:2006 (Περιβαλλοντικές ετικέτες και δηλώσεις – Τύπος ΙΙΙ περιβαλλοντικών δηλώσεων – Αρχές και διαδικασίες), όπως και οι ειδικοί κανόνες για τα δομικά υλικά βάσει του Ευρωπαϊκού Προτύπου EN 15804:A2+2019 (Βιωσιμότητα κατασκευαστικών έργων – Περιβαλλοντικές Δηλώσεις Προϊόντων – Βασικοί κανόνες για την κατηγοριοποίηση των δομικών προϊόντων).

Μέσω των EPD παρέχεται τεκμηριωμένη επιστημονική πληροφορία με στόχο τη βέλτιστη επικοινωνία της επιχείρησης με τους πελάτες της αλλά και τα ενδιαφερόμενα μέρη. Πρακτικά η εταιρεία προσφέρει όλη την απαραίτητη πληροφόρηση για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων και υπηρεσιών της και ιδίως για την εκπλήρωση απαιτήσεων έργων κτιρίων, με προδιαγραφή βιοκλιματικού σχεδιασμού όπως LEED και BREEAM.

Τα EPD της ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Συστήματος EPD (https://www.environdec.com/home).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.