ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Πορτοπαράθυρα Αλουμινίου: Τα 70,49 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσει η αγορά το 2030!

Με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 5%, οι πόρτες και παράθυρα αλουμινίου κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην παγκόσμια αγορά, χάρη στην ενεργειακή τους αποτελεσματικότητα, την ελάχιστη συντήρηση και τη μακροχρόνια αντοχή τους.

Η αγορά πορτών και παραθύρων αναμένεται να αγγίζει τα 70,49 δισ. ευρώ μέχρι το 2030, οδηγούμενη από την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμα και ενεργειακά αποτελεσματικά κτίρια σύμφωνα με έρευνα της RationalStat.

Σύμφωνα με την εταιρεία, για να φτάσει η αγορά των πορτοπαραθύρων τα παραπάνω μεγέθη, θα πρέπει να καταγράφει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 4% μέχρι το 2030, καθώς σήμερα αποτιμάται στα 53,59 δισ. ευρώ.

Οι πόρτες και τα παράθυρα αλουμινίου είναι ιδιαίτερα δημοφιλή λόγω της υψηλής αντοχής, της μακροχρόνιας απρόσκοπτης λειτουργίας τους, της ελαφριάς τους φύσης και της ανθεκτικότητάς τους στη διάβρωση. Απαντώνται συνήθως σε οικιστικές, εμπορικές και βιομηχανικές κατασκευές.

Το αλουμίνιο ως γνωστόν είναι πλήρως ανακυκλώσιμο, καθιστώντας το ένα σύγχρονο, πράσινο υλικό. Το στοιχείο της βιωσιμότητας κερδίζει τους καταναλωτές που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και ταιριάζει με τις μοντέρνες αρχιτεκτονικές προκλήσεις για αειφόρα κτίρια, με αποτέλεσμα την περαιτέρω παγκόσμια υιοθέτηση του ελαφρού μετάλλου.

Τα βασικά χαρακτηριστικά που φαίνεται να ξεχωρίζουν τα αρχιτεκτονικά προϊόντα αλουμινίου από τον ανταγωνισμό είναι η χαμηλή απαιτούμενη συντήρηση, η μακροχρόνια αντοχή και η ενεργειακή τους αποτελεσματικότητα.

Τη μερίδα του λέοντος από τα κτίρια που κάνουν χρήση αρχιτεκτονικών προϊόντων αλουμινίου φαίνεται να κατέχουν τα οικιστικά έναντι των μη οικιστικών, με τα ποσοστά να κυμαίνονται περίπου σε 65% και 35% αντίστοιχα.

Όσον αφορά στις γεωγραφικές ζώνες, φαίνεται να πρωτοστατούν σε επίπεδο ζήτησης η Βόρεια Αμερική με ένα ποσοστό λίγο κάτω από το 40% και η Γηραιά Ήπειρος με ένα ποσοστό άνω του 30% αντίστοιχα επί του συνόλου και στη συνέχεια να ακολουθούν Λατινική Αμερική και Ασία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.