ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΕΝΚΑΣ Πειραιά: Με επιτυχία διοργάνωσε ημερίδα για την Εξοικονόμηση Ενέργειας

Η ημερίδα χαρακτηρίστηκε από ενδιαφέρουσες ομιλίες, ενώ κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν και αναλύθηκαν τα σύγχρονα προβλήματα των κατασκευαστών.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ημερίδα που διοργάνωσε η ΕΝΚΑΣ Πειραιά στο Πολιτιστικό κέντρο «ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ». Την εκδήλωση παρουσίασαν ο Γεν. Γραμματέας της ΕΝΚΑΣ, Παντελής Σολιδάκης και ο Β΄ Αντιπρόεδρος, Χαράλαμπος Φαραστέλης, οι οποίοι ευχαρίστησαν τους επισήμους και τους χορηγούς για τη συμβολή τους στην εκδήλωση.

Ανοίγοντας την ημερίδα ο Πρόεδρος της ΕΝΚΑΣ, Δημήτριος Τσελεπής καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους. Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μέχρι σήμερα και τόνισε ότι η ΕΝΚΑΣ καταγράφει τα προβλήματα , προτείνει λύσεις και πιέζει τους αρμόδιους φορείς για την επίλυσή τους.

Αναγνωρίζει το βάρος της ευθύνης που της αναλογεί και θα αγωνίζεται για τον κατασκευαστή μέσα από την ενημέρωση και την πιστοποίησή του, δίνοντας τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της εποχής.

Για πρώτη φορά έγινε παρουσίαση των αποτελεσμάτων έρευνας αγοράς για τον κλάδο από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) σε συνεργασία με την ΠΟΒΑΣ και την ARCHITECTURAL ALUMINIUM ACADEMY. Την παρουσίαση και την ανάλυση των αποτελεσμάτων πραγματοποίησε η Δρ. Μαρία Κοεμτζή.

Ο Δρ. Στέλιος Λαμπρακόπουλος στη συνέχεια επιστημονικός σύμβουλος της ΠΟΒΑΣ παρουσίασε λεπτομερώς τα διαθέσιμα προγράμματα Εξοικονόμησης Ενέργειας που αφορούν κατοικίες και δημόσια κτίρια .

Ο κ. Παναγιώτης Γαλατάς από το Θεμέλιο παρουσίασε τη χρήση λογισμικού για την έκδοση των απαραίτητων συνοδευτικών εγγράφων που αφορούν τα κουφώματα και τα οποία είναι απαραίτητα για τα προγράμματα Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους φορέων:

  • Θεόφιλος Παγιάτης μέλος του Δ.Σ. της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινίου και Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ),
  • Γεώργιος Παπαμανώλης Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ),
  • Ιωάννης Παγκράτης Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Υαλοπινάκων Αθηνών – Πειραιώς & περιχώρων (ΣΕΥΑΠΠ) και Α΄ Αντιπρόεδρο της (ΠΟΕΒΥ),
  • Δημήτριος Σαμιωτάκης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Πειραιά (ΟΒΣΠ),
  • Χαράλαμπος Βαζαίος Γ. Γραμματέας της ΟΒΣΠ,
  • Μιχάλης Ιωαννίδης Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Αλουμινίου Αττικής,
  • Νικόλαος Κεραμίδας και Ρουσέτος Λειβαδάρος επιστημονικοί σύμβουλοι της ΠΟΒΑΣ.

Επίσης σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι χορηγοί της εκδήλωσης (ΕΤΕΜ, EUROPA, EXALCO, ALUMIL, ARCHITECTURAL ALUMINIUM ACADEMY, NEOKEM, DOMUS, ΜΕΤΑLOUMIN).

O κ. Παγιάτης ως Πρόεδρος την Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινίου Σιδήρου, ανακοίνωσε την ημερομηνία και τον τόπο διεξαγωγής του 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου της ΠΟΒΑΣ. Το μεγάλο γεγονός του κλάδου θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα στις 17-19 Μαΐου 2024 στο CRECOTEL LARISSA IMPERIAL.

Στην ημερίδα επίσης αναφέρθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές επιχειρήσεις λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού. Στο θέμα της εκπαίδευσης γίνονται πολλά σεμινάρια και έτσι δίνεται η δυνατότητα στους κατασκευαστές να παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο. O κλάδος των κατασκευαστών δεν σταματά να επενδύει στην κατάρτιση των ανθρώπων του κλάδου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.