ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Ift ROSENHEIM: Στατική μελέτη για συνδέσμους κολώνας-τραβέρσας και στηρίγματα γυαλιού

Οι δοκιμές σύμφωνα με τα πρότυπα EN 16758 και EN 17146 διευκολύνουν τους υπολογισμούς και τις εγκρίσεις της οικοδομικής νομοθεσίας (abZ, ZiE και vBg).

Δοκιμές σε συνδέσμους κολώνας-τραβέρσας και στηρίγματα γυαλιού σύμφωνα με τα πρότυπα EN 16758 και EN 17146 διευκολύνουν τον υπολογισμό και τις εγκρίσεις της οικοδομικής νομοθεσίας (abZ, ZiE και vBg)

Οι σύνδεσμοι κολώνας-τραβέρσας και τα στηρίγματα υαλοπινάκων είναι τα πιο επιβαρυμένα στοιχεία ενός πετάσματος, τα οποία πρέπει να αντέχουν τεράστια φορτία πίεσης/υποπίεσης, υψηλά κατακόρυφα φορτία (νεκρά φορτία) και δυνάμεις στρέψης.

Για το λόγο αυτό, η διαστασιολόγηση και η δομική επαλήθευση των συνδέσμων κολώνας-τραβέρσας είναι κεντρικής σημασίας στο σχεδιασμό της πρόσοψης. Οι δοκιμές αντοχής φορτίου σύμφωνα με τα πρότυπα EN 16758 και EN 17146 είναι ιδανικές για τον αξιόπιστο προσδιορισμό του ορίου φέρουσας ικανότητας. Τα αποτελέσματα των δοκιμών μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως βάση για τον υπολογισμό παραλλαγών σχεδιασμού και για εγκρίσεις βάσει της οικοδομικής νομοθεσίας, για παράδειγμα για γενική έγκριση δόμησης (abZ), έγκριση σε μεμονωμένες περιπτώσεις (ZiE) ή έγκριση τύπου σε σχέση με το έργο (vBg).

Οι μοντέρνες και αρχιτεκτονικά εξελιγμένες γυάλινες προσόψεις χαρακτηρίζονται από προφίλ πρόσοψης φιλιγκράν. Η σύνδεση κολώνας-τραβέρσας και η στήριξη του γυαλιού επηρεάζουν καθοριστικά τον; σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διαστασιολόγηση των πετασμάτων σύμφωνα με το πρότυπο EN 13830. Η δομική επαλήθευση είναι επομένως κεντρικής σημασίας για το σχεδιασμό της πρόσοψης.

Οι δοκιμές αντοχής φορτίου σύμφωνα με το EN 16758 από ένα διαπιστευμένο φορέα δοκιμών σύμφωνα με την οικοδομική νομοθεσία, αποτελούν ιδανική βάση για τον αξιόπιστο προσδιορισμό των ορίων της φέρουσας ικανότητας. Τα αποτελέσματα των δοκιμών μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τον ασφαλή και οικονομικό υπολογισμό των παραλλαγών εφαρμογής και σχεδιασμού και για την απόκτηση εγκρίσεων σύμφωνα με την οικοδομική νομοθεσία (abZ, ZiE και vBg).

Δοκιμές σε συνδέσμους κολώνας-τραβέρσας και στηρίγματα υαλοπινάκων σύμφωνα με τα πρότυπα EN 16758 και EN 17146 διευκολύνουν τον υπολογισμό και τις εγκρίσεις της οικοδομικής νομοθεσίας (abZ, ZiE και vBg)

Οι εγκρίσεις για τους συνδέσμους κολώνας-τραβέρσας σύμφωνα με την ανακοίνωση 4/2005 της DIBt εξακολουθούν να ισχύουν επί του παρόντος, αλλά οι δοκιμές σύμφωνα με τα πρότυπα EN 16758 και EN 17146 θα απαιτηθούν μόλις λήξουν. Στο ift ROSENHEIM, οι δοκιμές αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν σε συνδέσμους κολώνας-τραβέρσας (π.χ. δοκίμια H ή διπλού H ή μεμονωμένες ειδικές κατασκευές) και σε προβαλλόμενα στηρίγματα (γυάλινα στηρίγματα ή πληρώσεις, όπως πάνελ και ειδικές κατασκευές). Μπορούν να δοκιμαστούν δοκίμια μεγέθους έως 600 χιλ. x 500 χιλ. ή ειδικές κατασκευές με εφελκυστική και θλιπτική δύναμη έως 100 kN.

Οι εκθέσεις δοκιμής ift σύμφωνα με τα πρότυπα EN 16758 και EN 17146 αποτελούν βέλτιστη υποστήριξη για τον συντονισμό με τον στατικό μηχανικό κατασκευών και τον ασφαλή και οικονομικό υπολογισμό των παραλλαγών εφαρμογής και κατασκευής. Ως ευρωπαϊκός κοινοποιημένος οργανισμός σύμφωνα με τον κανονισμό για τα δομικά προϊόντα (BauPVO) και ως κέντρο δοκιμών της οικοδομικής αρχής σύμφωνα με τους κρατικούς κανονισμούς δόμησης (LBO), το ift ROSENHEIM είναι υπεύθυνο για την επιλογή των δοκιμίων, τις δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων των εκθέσεων δοκιμών και των γνωμοδοτήσεων εμπειρογνωμόνων.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών αποτελούν τη βάση για τη σήμανση CE των πετασμάτων σύμφωνα με το πρότυπο EN 13830 και για την υποβολή αίτησης για γενική έγκριση δόμησης (abZ), έγκριση σε μεμονωμένες περιπτώσεις (ZiE) ή έγκριση τύπου σε σχέση με το έργο (vBg).

Περισσότερες πληροφορίες στη δ/νση: https://www.ift-rosenheim.de/el/ergastirio-dokimon-ylikon

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.