ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Θερμοπλαστική ΑΒΕΕ: 50 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην αγορά του κουφώματος!

Σήμερα, η Θερμοπλαστική έχει εδραιωθεί στην κορυφή των ελληνικών βιομηχανιών κατασκευής συνθετικών (uPVC) κουφωμάτων, κουφωμάτων αλουμινίου και θερμομονωτικών προϊόντων.

Το 2022 αποτελεί μία χρονιά ορόσημο για τη Θερμοπλαστική ΑΒΕΕ καθώς συμπληρώνει 50 χρόνια συνεχούς αναπτυξιακής πορείας στην ελληνική αγορά κουφωμάτων και κατέχοντας ηγετική θέση. Η Θερμοπλαστική ιδρύθηκε το 1972 στην Καβάλα, ξεκινώντας τη δυναμική πορεία της στον ελληνικό βιομηχανικό χώρο των ολοκληρωμένων εφαρμογών με βάση το αλουμίνιο και το συνθετικό πλαστικό πολυμερές (uPVC). Σήμερα στεγάζεται σε ιδιόκτητες κτηριακές εγκαταστάσεις συνολικής έκτασης 47.500 m2, διαθέτει 8 πλήρως εκσυγχρονισμένα εργοστάσια και έχει καταφέρει να δώσει πνοή στο όραμα της: Σφραγίδα ποιότητας και αξιοπιστίας σε κάθε κτίριο.

Έχοντας ως βασικό πυλώνα τον άνθρωπο, διατηρεί τη φιλοσοφία μιας οικογενειακής επιχείρησης απασχολώντας περισσότερους από 240 εξειδικευμένους εργαζόμενους. Τηρώντας τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας, η Θερμοπλαστική εξασφαλίζει ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία, αλλά και τη συνεχή εξέλιξη και εκπαίδευση του προσωπικού.

Ιστορική Αναδρομή

  • Το 1972 ιδρύεται η εταιρεία ως βιοτεχνία παραγωγής διογκωμένης πολυστερίνης (EPS) και πλαστικού προφίλ (PVC) με τη μέθοδο extrusion και εφαρμογή σε ρολά. Δώδεκα χρόνια μετά (1984), επενδύει στην έναρξη μονάδας παραγωγής και διάθεσης ρολού, ως τελικού προϊόντος, έχοντας κατασκευάσει περισσότερα από 2.000.000 ρολά μέχρι σήμερα.
  • Το 1992 αποτελεί έτος σταθμό λόγω της εκκίνησης παραγωγής συνθετικών κουφωμάτων (uPVC), σε νέα μονάδα παραγωγής που εκσυγχρονίζεται συνεχώς και που μέχρι και σήμερα έχει κατασκευάσει περισσότερα από 1.500.000 κουφώματα.
  • Με σταθερά βήματα προόδου και με στόχο να καθορίζει η ίδια την ποιότητα του τελικού προϊόντος, το 1994 δημιουργεί τη μονάδα παραγωγής διπλών υαλοπινάκων. Ένας ακόμα πυλώνας, που καθιστά την εταιρεία one–stop–shop για τον κατασκευαστικό κλάδο, δημιουργήθηκε το 2001 και δεν είναι άλλος από την έναρξη παραγωγής ξύλινων εσωτερικών πορτών και συμπληρωματικών προϊόντων για πόρτες ασφαλείας.
  • Το 2004 επεκτείνεται η γραμμή παραγωγής διπλών υαλοπινάκων ενώ στην γκάμα εντάσσονται και οι ενεργειακοί υαλοπίνακες. Την ίδια χρονιά επεκτείνεται και η παραγωγή συνθετικών κουφωμάτων, με την προσθήκη τεσσάρων νέων αυτοματοποιημένων γραμμών παραγωγής.
  • Με πρωταρχικό μέλημα να προσφέρει κουφώματα ικανά να καλύψουν κάθε αρχιτεκτονική απαίτηση, το 2008, δημιουργεί νέες εγκαταστάσεις στο Πολύστυλο Καβάλας, με σύγχρονη μονάδα παραγωγής κουφωμάτων αλουμινίου κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
  • Το 2009, εμπλουτίζει εκ νέου την προϊοντική της γκάμα, επενδύοντας στην παραγωγή θερμομονωτικών προϊόντων διογκωμένης και εξηλασμένης πολυστερίνης με τις επωνυμίες feliblok και novablok αντίστοιχα.

Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που επέφερε η πανδημία, το 2020, η Θερμοπλαστική χωρίς να παρεκκλίνει από τον στόχο της, προχώρησε σε επένδυση ύψους 1.500.000€ για τη δημιουργία 3ης γραμμής παραγωγής διπλών και τριπλών υαλοπινάκων για μεγαλύτερες επιφάνειες.

Σήμερα, η Θερμοπλαστική έχει εδραιωθεί στην κορυφή των ελληνικών βιομηχανιών κατασκευής συνθετικών (uPVC) κουφωμάτων, κουφωμάτων αλουμινίου και θερμομονωτικών προϊόντων. Κατέχει ηγετική θέση στους κλάδους δραστηριοποίησης της, έχοντας επιδείξει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

Πιστή στο βασικό της στόχο ο οποίος παραμένει αναλλοίωτος σε όλη την διάρκεια της πορείας της, προσφέρει μία πλήρη γκάμα από πιστοποιημένα προϊόντα κορυφαίας ποιότητας που πληρούν τις υψηλές προσδοκίες ιδιωτών και επαγγελματιών. Έχοντας ως εταιρικές αξίες την καινοτομία, την υπεροχή, τη διαφάνεια και την ακεραιότητα, έχει επισυνάψει μακροχρόνιες συνεργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας προϊόντα κορυφαίας ποιότητας σε μία ευρύτερη δυναμική αγορά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.