ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Χορηγία της EUROPA στην αρχιτεκτονική εκδήλωση «Αρχιτεκτονική και Ποιότητα Κτιρίων στην Κρήτη»

Η EUROPA συμμετείχε ως χορηγός στην αρχιτεκτονική εκδήλωση με τίτλο «Αρχιτεκτονική και Ποιότητα Κτιρίων στην Κρήτη», που διοργανώθηκε από το περιοδικό ΚΤΙΡΙΟ, σε συνεργασία με το ΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ (Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου) Χανίων και το δήμο Χανίων, στο Μεγάλο Αρσενάλι, στο Παλαιό Λιμάνι των Χανίων, όπου στεγάζεται το ΚΑΜ.

Την εκδήλωση συνόδευσε αρχιτεκτονική έκθεση, που διήρκεσε από τις 19/5 έως τις 01/06, και παρουσιάστηκαν κτίρια Ελλήνων αρχιτεκτόνων που κατασκευάστηκαν στην Κρήτη, με στόχο την ανάδειξη των σημαντικότερων ολοκληρωμένων σύγχρονων κτιρίων του νησιού. Η επιλογή των κτιρίων έγινε από τα μέλη της κριτικής επιτροπής, όπως αυτά ορίστηκαν από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους αρχιτεκτόνων της Κρήτης. Συνολικά, μελετήθηκαν 75 συμμετοχές έργων από 52 αρχιτέκτονες και αρχιτεκτονικά γραφεία. Η επιτροπή αρχικά ομόφωνα επέλεξε 51 έργα, μικρής και μεγάλης κλίμακας, διαφόρων χρήσεων, τα οποία και εκτέθηκαν στην έκθεση.

Παράλληλα, προβλήθηκαν τα δημοφιλέστερα δημοσιευμένα κτίρια της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής, όπως αυτά προέκυψαν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία των αναγνωστών, που διεξήγαγε το περιοδικό ΚΤΙΡΙΟ το 2016, στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων κυκλοφορίας του.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button