ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Ο σχεδιαστής της MacLaren F1 επιλέγει αλουμίνιο για το νέο του σπορ αυτοκίνητο

Το νέο σπορ αυτοκίνητο του Γκόρντον Μάρεϊ είναι σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης αλλά το σίγουρο είναι ότι ο σχεδιασμός του περιλαμβάνει εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και πολλά “δάνεια” από την MacLaren F1

Ο θρυλικός σχεδιαστής αυτοκινήτων, Γκόρντον Μάρεϊ, έδωσε στην κυκλοφορία ένα τίζερ για το νέο του πρότζεκτ. Ο Μάρεϊ, μέσω της καινούργιας του εταιρείας IGM, έχει βάλει ως στόχο να αναπτύξει ένα καινούργιο σπορ αυτοκίνητο, το οποίο θα πατάει στις σχεδιαστικές φόρμες της εξαιρετικής MacLaren F1 που ο ίδιος σχεδίασε πριν 25 χρόνια.

Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του νέου σπορ οχήματος θα παίξει η πρωτοποριακή μέθοδος παραγωγής iStream Superlight για την κατασκευή σύνθετων πλαισίων αυτοκινήτων από υψηλής αντοχής αλουμίνιο αντί χάλυβα.

Η νέα μέθοδος θα οδηγήσει σε περιορισμό του βάρους που φτάνει το 50%, προσφέροντας ταυτόχρονα μεγαλύτερη αντοχή και στιβαρότητα ως αποτέλεσμα της εκτεταμένης χρήσης του ελαφρού μετάλλου.

Ο Μάρεϊ στοχεύει να κρατήσει το κόστος όσον αφορά στην ανάπτυξη του οχήματος όσο γίνεται χαμηλότερα, ενώ παράλληλα θέλει να αναστρέψει την τάση που θέλει τα σπορ αυτοκίνητα να γίνονται όλο πιο πολύπλοκα και βαριά.

Ο διάσημος σχεδιαστής οραματίζεται το νέο του υπεραυτοκίνητο να έχει συνολικό βάρος κάτω από 1 τόνο και σ’ αυτήν του την προσπάθεια ο «άσσος στο μανίκι» είναι το αλουμίνιο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button