ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Μεγάλη επένδυση 150 εκατ. ευρώ της ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ με την στήριξη της ΕΤΕπ

Τη χορήγηση δανείου ύψους 70 εκατ. ευρώ για τη σχεδιαζόμενη επέκταση της ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ (η νέα εταιρία που προήλθε από την απορρόφηση της ΕΛΒΑΛ από την ΧΑΛΚΟΡ) ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η ΕΤΕπ ενέκρινε τη χορήγηση δανείου ύψους 70 εκατ. ευρώ για να στηρίξει πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 150 εκατ. ευρώ που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ Ελληνική Βιομηχανία Χαλκού και Αλουμινίου Α.Ε. για τεχνικές και κτιριακές υποδομές, το οποίο θα απαιτήσει περαιτέρω χρηματοδότηση για λειτουργικές δαπάνες και κεφάλαιο κίνησης ύψους άνω των 50 εκατ. ευρώ, κατά την επόμενη πενταετία.

Η δανειακή αυτή σύμβαση αποτελεί το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση αυτού του σημαντικού επενδυτικού προγράμματος, δεδομένου ότι η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ σκοπεύει να αναζητήσει περαιτέρω διεθνή χρηματοδότηση. Η ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ είναι μία από τις κορυφαίες εταιρίες διεθνώς στον κλάδο της έλασης αλουμινίου, ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς της Ελλάδος και η μόνη εταιρία έλασης αλουμινίου που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

Το σχεδιαζόμενο επενδυτικό πρόγραμμα, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Εταιρία στα Οινόφυτα Βοιωτίας, με σκοπό να αυξήσει τη συνολική παραγωγική δυναμικότητα της και να επιτρέψει την ανάπτυξη νέων προϊόντων αλουμινίου και τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό, εισάγοντάς την πιο σύγχρονη βιομηχανική τεχνολογία και συμβάλλοντας στη βελτίωση της χρήσης ενέργειας και στη μείωση των αποβλήτων.

Ο κ. Jonathan Taylor, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, δήλωσε σχετικά: “Είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιούν οι ελληνικές επιχειρήσεις νέες επενδύσεις, ώστε να μπορούν να επωφελούνται από τις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Με την επένδυση αυτή, η Εταιρία σχεδιάζει να διευρύνει την παραγωγή της και να δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων χορηγεί χρηματοδότηση ύψους 70 εκατ. ευρώ για να στηρίξει επενδύσεις στη μονάδα των Οινοφύτων, οι οποίες θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές και θα ενισχύσουν την εξειδικευμένη παραγωγή μιας εντυπωσιακής γκάμας προϊόντων αλουμινίου. Το νέο αυτό δάνειο αναδεικνύει την ισχυρή συνεργασία της ΕΤΕπ με τις ελληνικές επιχειρήσεις και προσβλέπουμε στην επιτάχυνση της υλοποίησης καίριων επενδύσεων και με άλλες κορυφαίες βιομηχανικές μονάδες της χώρας”.

Η σύμβαση χρηματοδότησης για το δάνειο αυτό ύψους 70 εκατ. ευρώ και διάρκειας μέχρι 8 ετών υπογράφηκε χθες στην Αθήνα από τον κ. Nicholas Jennett, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τον κ. Λάμπρο Βαρούχα, Γενικό Διευθυντή της μονάδας έλασης αλουμινίου της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και τον κ. Δημήτρη Κυριακόπουλο, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.