ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

Οι ΗΠΑ «μαλάκωσαν» τη στάση τους προς τη RUSAL και το αλουμίνιο βούτηξε στο κενό στο LME

Η τιμή πρωτόχυτου αλουμινίου που προσφάτως άγγιξε πολυετή υψηλά στα $2.587/mt (3μηνη προθεσμιακή) μετά την ανακοίνωση των κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε μεγάλες ρώσικες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η RUSAL, βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, έχοντας υποχωρήσει στα $2.439/mt στο LME τη στιγμή που η Ουάσινγκτον μαλακώνει τη στάση της.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο άρσης των κυρώσεων στη RUSAL, αναφέροντας ότι θα προσφέρει ελάφρυνση, εάν ο επικεφαλής του ρωσικού κολοσσού ‘Ολεγκ Ντεριπάσκα παραδώσει τον έλεγχό της. Επιπρόσθετα, παρέτεινε, σχεδόν πέντε μήνες την καταληκτική προθεσμία για όσες εταιρείες συναλλάσσονται με τη RUSAL, προκειμένου να σταματήσουν τις συναλλαγές τους.

Η ρωσική εταιρεία ζήτησε να απαλλαγεί από τις κυρώσεις και το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ χορήγησε την παράταση, καθώς θα εξετάσει το αίτημα, σύμφωνα με δήλωση του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν. Χαρακτηριστικά ο υπουργός  δήλωσε ότι «η αμερικανική κυβέρνηση δεν στοχοποιεί τους σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους που εξαρτώνται από τη RUSAL και τις θυγατρικές της».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button