ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

Οι ΗΠΑ «μαλάκωσαν» τη στάση τους προς τη RUSAL και το αλουμίνιο βούτηξε στο κενό στο LME

Η τιμή πρωτόχυτου αλουμινίου που προσφάτως άγγιξε πολυετή υψηλά στα $2.587/mt (3μηνη προθεσμιακή) μετά την ανακοίνωση των κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε μεγάλες ρώσικες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η RUSAL, βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, έχοντας υποχωρήσει στα $2.439/mt στο LME τη στιγμή που η Ουάσινγκτον μαλακώνει τη στάση της.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο άρσης των κυρώσεων στη RUSAL, αναφέροντας ότι θα προσφέρει ελάφρυνση, εάν ο επικεφαλής του ρωσικού κολοσσού ‘Ολεγκ Ντεριπάσκα παραδώσει τον έλεγχό της. Επιπρόσθετα, παρέτεινε, σχεδόν πέντε μήνες την καταληκτική προθεσμία για όσες εταιρείες συναλλάσσονται με τη RUSAL, προκειμένου να σταματήσουν τις συναλλαγές τους.

Η ρωσική εταιρεία ζήτησε να απαλλαγεί από τις κυρώσεις και το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ χορήγησε την παράταση, καθώς θα εξετάσει το αίτημα, σύμφωνα με δήλωση του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν. Χαρακτηριστικά ο υπουργός  δήλωσε ότι «η αμερικανική κυβέρνηση δεν στοχοποιεί τους σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους που εξαρτώνται από τη RUSAL και τις θυγατρικές της».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.