ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

Πήρε νέα παράταση η ΕΕ για τους δασμούς σε αλουμίνιο και χάλυβα από τις ΗΠΑ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να παρατείνει μέχρι την 1η Ιουνίου την προσωρινή εξαίρεση από τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου για την Ευρωπαϊκή Ένωση, γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.

«Η κυβέρνηση (του Ντόναλντ Τραμπ) παρέτεινε για 30 ημέρες τις διαπραγματεύσεις με τον Καναδά, το Μεξικό και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε όλες αυτές τις διαπραγματεύσεις, η κυβέρνηση παραμένει επικεντρωμένη στις ποσοστώσεις που θα περιορίσουν τις εισαγωγές… και θα προφυλάξουν την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αμερικανική προεδρία.

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε εξαγγείλει τον Μάρτιο την επιβολή δασμών 25% στον χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο, προκαλώντας σύγχυση και τριγμούς στις αγορές των μετάλλων. Από το μέτρο εξαίρεσε αρχικά τον Καναδά και το Μεξικό ωστόσο μετά από πιέσεις εξαίρεσε επίσης προσωρινά και την ΕΕ. Η ισχύς αυτής της αρχικής εξαίρεσης που ανανεώθηκε για έναν ακόμη μήνα, εξέπνεε χθες (01/05).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.