ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

Πτώση κατά 19% των πωλήσεων του ρωσικού κολοσσού Rusal μετά τις αμερικανικές κυρώσεις!

Ο ρωσικός κολοσσός UC Rusal, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός αλουμινίου παγκοσμίως, παρουσίασε μείωση των πωλήσεων αλουμινίου κατά 19% μετά τις κυρώσεις που επέβαλε στις 6 Απριλίου το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στην εταιρεία, στον βασικό της μέτοχο, τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Όλεγκ Ντεριπάσκα, αλλά και σε επτά ακόμη εταιρείες του ιδίου.

Στην έκθεση απολογισμού για το δεύτερο τρίμηνο και πρώτο εξάμηνο του 2018, που παρουσίασε η εταιρεία, την πρώτη έκθεση μετά τις αμερικανικές κυρώσεις, φαίνεται ότι στο διάστημα Απριλίου-Μαΐου η εταιρεία πούλησε 783.000 τόνους αλουμινίου. Οι ποσότητες αυτές είναι κατά 18,9% μικρότερες από εκείνες που διατέθηκαν στην αγορά τους τρεις πρώτους μήνες του έτους και κατά 21,9% μικρότερες από αυτές που είχαν διατεθεί στο δεύτερο τρίμηνο του 2017.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις το δεύτερο τρίμηνο του έτους ανήλθαν στα 2,25 δισεκατομμύρια δολάρια , ποσό που είναι επίσης μειωμένο κατά 17,9% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο και κατά 8,7% μειωμένο σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 25%, φθάνοντας τα 408 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο τη μείωση αυτή των πωλήσεων δεν μπόρεσαν να καλύψουν ούτε η αύξηση της τιμής του αλουμινίου ( κατά 2,2% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, φθάνοντας τα 2.209 δολάρια /τόνο) ούτε τα υψηλά μπόνους για τις πωλήσεις.

Μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης απολογισμού της εταιρείας, η αξία της ίδιας της εταιρείας αυξήθηκε στο Χρηματιστήριο του Χόνγκ Κονγκ κατά 3,2% φθάνοντας τα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Vedomosti

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.