ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ALUMIL: Προστατεύοντας την Ιστορία…

Η κατασκευή του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης έχει ως αποτέλεσμα την πολιτισμική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της πόλης της Θράκης. Το νέο κτίριο, συνολικής δόμησης 2.200 τ.μ., βρίσκεται στην Λεωφόρο Μάκρης 44, σε οικόπεδο έκτασης 8.400 τ.μ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι παράγοντες του μουσείου, αυτό αποτελεί ένα ακόμη μέσο για τη βελτίωση της ελκυστικότητας της χώρας ως τουριστικού προορισμού, εμπλουτίζοντας το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν και συμβάλλοντας παράλληλα στη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, προς όφελος της τοπικής οικονομίας και της μικροεπιχειρηματικότητας. Η συνολική ολοκλήρωση του μουσείου τοποθετείται στα τέλη του 2020, όμως αυτό έχει ανοίξει ήδη τις πύλες του από τον Μάρτιο του 2018, με την περιοδική έκθεση «Ραιδεστός-Θεσσαλονίκη, Αρχαιότητες σ’ ένα ταξίδι προσφυγιάς».

Επιπλέον, πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι θα τοποθετηθεί στο μουσείο ένα πιστό αντίγραφο της επιβλητικής «Νίκης της Σαμοθράκης», από μάρμαρο της Θάσου, το οποίο μετέπειτα θα τοποθετηθεί στον φυσικό του χώρο στο ομώνυμο νησί.

Ο συνδυασμός των αρχιτεκτονικών συστημάτων SMARTIA M11000, SMARTIA Μ50 και SMARTIA Μ5600 της ALUMIL που τοποθετήθηκαν στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αλεξανδρούπολης, αναβάθμισε κατακόρυφα τη συνολική αξία και ποιότητα του έργου που κατασκευάστηκε από την SENSE-AL. Στο χώρο του μουσείου είναι επιτακτική ανάγκη να ελέγχεται η σκίαση και να τηρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να μην αλλοιώνονται τα εκθέματα από τον εξωτερικό φωτισμό και τη θερμοκρασία.

Η θερμομόνωση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά και η ηχομόνωση, διασφαλίζονται από το ανοιγόμενο σύστημα SMARTIAM11000 και το εξελιγμένο σύστημα για υαλοπετάσματα SMARTIA Μ50. Επιπλέον, το σύστημα ηλιοπροστασίας SMARTIA Μ5600, παρέχει σκίαση και ελέγχει το φωτισμό του μουσείου, προσδίδοντας παράλληλα υψηλή αισθητική χάρη στις καινοτόμες περσίδες ελλειπτικού σχεδιασμού που διαθέτει.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button