ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΚουφώματαΤΕΧΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προανοδίωση ELVIAL: Η λύση στο πρόβλημα της νηματοειδούς διάβρωσης!

Η ELVIAL διαθέτει την 1η στην Ελλάδα και 5η στον κόσμο, εγκατάσταση κάθετης  ηλεκτροστατικής βαφής (Η/Β) όπου η προ επεξεργασία των προφίλ γίνεται αποκλειστικά με τη μέθοδο της προανοδίωσης, εφαρμόζοντας για πρώτη φορά και τις δύο διαδικασίες διαδοχικά σε μία γραμμή παραγωγής, αλλάζοντας και πάλι τα δεδομένα της αγοράς.

Η αδυναμία συνύπαρξης ανοδίωσης και Η/Β είχε ως αποτέλεσμα μεγάλο χρόνο αναμονής  μεταξύ των δυο παραγωγικών σταδίων, µε συνέπεια την αλλοίωση των ευεργετικών πλεονεκτημάτων της προανοδίωσης. Η δυναμική εταιρία διέλασης ανατρέπει τους χρόνους και πετυχαίνει την εφαρμογή της Η/Β  άμεσα μετά την προανοδίωση, εξασφαλίζοντας μοναδική και απόλυτη προστασία.

Η νέα πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή, λειτουργεί στην Ελλάδα μόνο στις εγκαταστάσεις της ELVIAL και αποτελεί την εξασφάλιση στην ποιότητα µε την επιπλέον ζώνη προστασίας στην ήδη υπάρχουσα πιστοποιημένη με QUALICOAT και SEASIDE CLASS διαδικασία επεξεργασίας και βαφής των προφίλ.

  1. Το πρόβλημα

Η Ελλάδα είναι µία κατ’ εξοχήν παράκτια και νησιωτική χώρα. Οικιστικό σύνολα και τουριστικές μονάδες αναπτύσσονται σε παράκτιες περιοχές µε επιβαρυμένο περιβάλλον, ενώ η ιδιαιτερότητα της γεωγραφικής μορφολογίας έχει αποδειχθεί καθοριστική για τη διάβρωση των υλικών, µε αποτέλεσμα την αναζήτηση λύσεων για την εξασφάλιση μεγαλύτερης διάρκειας ζωής των κατασκευών.

Η νηµατοειδής διάβρωση εμφανίζεται σε βαμμένες επιφάνειες όταν η υγρασία διαχέεται σε αυτές. Αυτού του είδους η διάβρωση μπορεί να ξεκινήσει από µία μικρή εκδορά του χρώματος σε συνδυασμό µε υψηλό ποσοστό υγρασίας. Σταδιακά δημιουργούνται φυσαλίδες στο σημείο της βλάβης και διάβρωση του υλικού, προκαλώντας σημαντικές ζημιές, µε μεγάλο οικονομικό κόστος για την επιδιόρθωσή τους.

Η νηματοειδής διάβρωση συναντάται κυρίως σε:

  • Παραθαλάσσιες περιοχές, έως και 75km από την ακτή.
  • Περιοχές που γειτνιάζουν σε αυτοκινητόδρομους, οι οποίοι κατά τη χειμερινή περίοδο δέχονται ποσότητες χλωριούχων αλάτων για την αποφυγή δημιουργίας παγετού.
  • Περιβάλλον με αυξημένη υγρασία, όπως χώροι με πισίνα, σάουνα κ.λπ.

Εφόσον εμφανιστεί το φαινόμενο εμφανιστεί δεν σταματά αλλά επιτίθεται σταδιακά σε όλη την επιφάνεια του μετάλλου. Δεν υπάρχει τρόπος θεραπείας, παρά µόνο η εξολοκλήρου αντικατάσταση του κουφώματος.

  1. Η προανοδίωση

Λύση στο πρόβλημα της νηµατοειδούς διάβρωσης δίνει η προανοδίωση. Πρόκειται επί της ουσίας, για τη δημιουργία ενός στιβαρού όξινου στρώματος 3-8 μm, το οποίο παράγεται κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες σε υδατικό διάλυμα θειικού οξέος. Το στρώμα αυτό διεισδύει στην επιφάνεια του αλουμινίου και αποτελεί ιδανικό υπόστρωμα για την πρόσφυση της πούδρας που θα ακολουθήσει µε Η/Β, προσφέροντας τη μέγιστη αντιδιαβρωτική προστασία. [cp_modal display=”inline” id=”cp_id_06103″][/cp_modal]

Με τη χρήση της προανοδίωσης, αντί των κλασικών μεθόδων προεργασίας, επιτυγχάνεται ο απόλυτος συνδυασμός:

  • Απόλυτη ελευθερία στην επιλογή χρώματος και υφής.
  • Μέγιστη αντιδιαβρωτική προστασία.
  1. Οι περιορισμοί

Η προανοδίωση, ως διαδικασία προεπεξεργασίας του αλουμινίου, έχει εξαιρετικό αποτελέσματα μόνο εάν:

  • Η Η/Β εφαρμοστεί άμεσα μετά την προεργασία της προανοδίωσης.
  • Χωρίς την παρέμβαση ανθρώπινου παράγοντα, καθώς η προανοδίωση δεν σφραγίζει τους πόρους του υλικού.
  • Σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον από αιωρούμενα ή άλλα στοιχεία που υποβαθμίζουν το τελικό αποτέλεσμα.

Επομένως, o χρόνος που μεσολαβεί από την ολοκλήρωση της προαναδίωσης έως την εφαρμογή της Η/Β, είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη της μέγιστης αντιδιαβρωτικής προστασίας, αλλά ακόμη πιο καθοριστικό είναι η επαφή με ανθρώπινα χέρια και το περιβάλλον, στο οποίο θα βρίσκονται τα προϊόντα έως τη στιγμή της βαφής.

Παραδοσιακά έως σήμερα η μέθοδος της προανοδίωσης -όπου αυτή εφαρμόζεται- πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις μιας ανοδίωσης και στη συνέχεια τα προϊόντα πρέπει να μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις μιας Η/Β για vα γίνει η εφαρμογή της πούδρας. Η διαδικασία αυτή ωστόσο απαιτεί υψηλό συντονισμό κινήσεων, ενώ μπορεί να προκύψουν αστάθμητοι παράγοντες που να λειτουργήσουν επιβαρυντικά στον χρόνο αναμονής έως την Η/Β:

  • Καθυστέρηση στην απομάκρυνση των προϊόντων από την εγκατάσταση της ανοδίωσης.
  • Μεγάλη αναμονή (ουρά) προϊόντων στην εγκατάσταση της Η/Β.
  • Έκθεση των προανοδιωμένων προϊόντων κατά τη μεταφορά, σε σκόνη και υγρασία.
  • Αυξημένη πιθανότητα αλλοίωσης των πλεονεκτημάτων της προανοδίωσης από την επαφή με υπολείμματα, ανθρώπινα χέρια κ.ά.
  1. Λύση ELVIAL

Με την λύση της ELVIAL μετατρέπεται το κούφωμα σε μία ασύγκριτα ισχυρή δύναμη, κατέχοντας την 1η στην Ελλάδα και 5η στον κόσμο εγκατάσταση κάθετης Η/Β µε προονοδίωση συνεχόμενης ροής. Η δημιουργία καινοτομιών απαιτεί διαφορετικό τρόπο σκέψης. Η ELVIAL τολμά και καθιερώνει νέους κανόνες, προσφέροντας σε όλους για πρώτη φορά, τη μοναδική και απόλυτη προστασία από τη νηματοειδή διάβρωση.

Η σειριακή τεχνολογία συναντά μία πλήρως αυτοματοποιημένη παραγωγική διαδικασία που χαρίζει ένα ταξίδι απεριόριστης ελευθερίας και ασυναγώνιστης προστασίας.

Προανοδίωση ELVIAL

  • Η μοναδική μέθοδος που εξασφαλίζει τη μέγιστη προστασία του αλουμινίου από τη διάβρωση και χρωματικές επιλογές χωρίς όρια.
  • Μια ασυναγώνιστη λύση για όλους.
  • Αμέτρητα χρώματα και µια τεράστια ποικιλία σε υφή, γυαλάδα και εφέ.
  • Πάντα µε την απόλυτη εργοστασιακή εφαρμογή και εγγύηση ELVIAL.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.