ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

EUROPA: Συμμετείχε σε ελληνική επιχειρηματική αποστολή σε Κένυα και Αιθιοπία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή για το 2ο φόρουμ Αιθιοπίας – Ελλάδας που διοργάνωσε ο ΣΕΒ, ο ΣΕΒΕ και το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και του Οργανισμού Enterprise Greece, στην Κένυα και στην Αιθιοπία.

Η EUROPA πρωτοστατώντας σε στοχευμένες επιχειρηματικές αποστολές, όπως αυτή, συμμετείχε με μέλη του τμήματος Εξαγωγών, τα οποία είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις ραγδαία αναπτυσσόμενες αυτές χώρες. Τόσο στην Κένυα, την μεγαλύτερη οικονομία της Ανατολικής Αφρικής, όσο και στην Αιθιοπία, τη δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της Αφρικής και ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην υποσαχάρια Αφρική, οι εκπρόσωποι της EUROPA συμμετείχαν σε διμερείς συναντήσεις και επιχειρηματικά meeting, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες συνεργασίας της ελληνικής εταιρείας στον κατασκευαστικό τομέα.

Αναλυτικότερα και υπό την συνοδεία του Έλληνα Υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς-Νικολάου Κουίκ, διοργανώθηκαν επιχειρηματικά φόρα σε Ναϊρόμπι και Αντίς Αμπέμπα, κατά τη διάρκεια των οποίων η EUROPA προχώρησε σε προγραμματισμένες B2B συναντήσεις, τόσο με ιδιωτικές, όσο και δημόσιες επιχειρήσεις. Σημείο αναφοράς αποτέλεσε η υπογραφή μνημονίων συνεργασίας του ΣΕΒ με τοπικούς επιχειρηματικούς φορείς, καθώς και οι συναντήσεις σε επίπεδο υφυπουργών εξωτερικών των δύο χωρών.

Η σημασία της αποστολής συνοψίζεται στα λόγια του αντιπρόεδρου του ΣΕΒ, Κωνσταντίνου Μπίτσιου, ότι «και οι δύο χώρες βρίσκονται σε τροχιά ανάπτυξης και προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να διαφοροποιήσουν τις οικονομίες τους. Αυτό σημαίνει ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις, σε δύο αγορές με προοπτικές στους τομείς των κατασκευών, των οικοδομικών υλικών, των τροφίμων και των υπηρεσιών».

Η EUROPA συμμετέχει ενεργά σε κάθε στοχευμένη δράση εξωστρέφειας, με έμφαση την εδραίωση συνεργασιών σε υφιστάμενες και νέες αγορές.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button