ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΣυνεντευξεις

Λάμπρος Γιαννούχος, Γεν. Δ/ντης ΕΤΕΜ: Τρέχουμε ένα μακρόπνοο σχέδιο προϊοντικής ανανέωσης

Λάμπρος Γιαννούχος είναι ένα στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στον κλάδο του αλουμινίου, ο οποίος έχει διατελέσει σε υψηλόβαθμες θέσεις σε μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες της ελληνικής αγοράς. Είναι απόφοιτος του πολιτικού τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Vrije Universiteit Brussel.

Στον χώρο της βιομηχανίας υπήρξε εμπορικός διευθυντής για 15 χρόνια σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον με μεγάλη επιτυχία. Παράλληλα διετέλεσε πρόεδρος του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδας για δύο τριετίες από το 2011 έως το 2017. Είναι μέλος των τεχνικών ομάδων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλουμινίου (ΕΕΑ) και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Από τη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΕΤΕM, έχει αναλάβει να περάσει ένα νέο όραμα στην εταιρική δομή της διέλασης, περισσότερο εξωστρεφές και με εντονότερη δραστηριότητα και παρουσία στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Πρόκειται για έναν άνθρωπό με βαθιά γνώση της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας, με πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία που μέσα στο 2019 ανέλαβε τη Γενική Δ/νση της ETEM, με στόχο να δώσει ένα φρέσκο «αέρα» στη δυναμική διέλαση και να ηγηθεί της μετά κρίσης εποχής.

Ο κ. Γιαννούχος παραχώρησε στο Aluminium Magazine” μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη όπου μεταξύ άλλων μιλά για το νέο, μεγαλόπνοο πλάνο που «τρέχει» στην ETEM, το μεγάλο βάρος που δίδεται στην αναδιάρθρωση της Τεχνικής Δ/νσης, την ανανέωση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου και τις στρατηγικές συνεργασίες με εταιρείες διεθνούς βεληνεκούς.

  • Η επαναλειτουργία του εργοστασίου στην Ελλάδα είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την ETEM. Πως φτάσαμε σε αυτήν τη μεγάλη επιτυχία και ποια είναι τα σχέδια για τη μονάδα της Μαγούλας από εδώ και πέρα;

Η ΕΤΕΜ είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που δημιούργησε σύστημα αλουμινίου. Η μακροχρόνια ιστορία της, σχεδόν 60 χρόνια, αποδεικνύει περίτρανα τη δυναμική της και την αντοχή της. Το μέλλον προδιαγράφεται ελπιδοφόρο χάρη στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης των τελευταίων ετών. Στο κλείσιμο του κύκλου της κρίσης, όπως διαγνώστηκε από τις αρχές του 2018, επαναλειτούργησε το εργοστάσιο της Μαγούλας, ενώ το πρώτο αυτό βήμα ακολούθησε και ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος για την καθετοποιημένη παραγωγή εντός Ελλάδας.

  • Τι περιλαμβάνουν τα πλάνα της εταιρείας όσον αφορά στην ανάπτυξη και κυκλοφορία νέων προϊόντων, αλλά και την αύξηση της διείσδυσής της στην ελληνική αγορά;

Η ΕΤΕΜ, στην προσπάθειά της να μεγαλώσει το μερίδιο της αγοράς και να υποστηρίξει τους πιο απαιτητικούς πελάτες, έχει πραγματοποιήσει ριζική αναδιάρθρωση της Τεχνικής της Διεύθυνσης με σκοπό τη στοχευμένη εξέλιξη των προϊόντων που διαθέτει.

…η νέα γκάμα προϊόντων θα δώσει σημαντικά πλεονεκτήματα στους πελάτες της εταιρείας που
την εμπιστεύονται τις τελευταίες έξι δεκαετίες…

Για τον παραπάνω λόγο, έχει τεθεί ένα μακρόπνοο σχέδιο, μέσα από το οποίο αναπτύσσεται μια δομή προϊόντων ικανών να συνδυάσουν, υψηλό σχεδιασμό, ανταγωνιστικότητα, καινοτομία, χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και τις βέλτιστες απαιτούμενες επιδόσεις. Αυτή η νέα γκάμα προϊόντων πρόκειται να αντικαταστήσει σε λιγότερο από 12 μήνες το 54% των διαθέσιμων συστημάτων αλουμινίου με πιο σύγχρονα, τα οποία θα προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα στους πελάτες της εταιρείας που την εμπιστεύονται έξι δεκαετίες τώρα.

  • Ποιες είναι οι τάσεις που διαμορφώνονται στην ελληνική αγορά σε συνδυασμό με τα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης που ήδη «τρέχουν» και που αναμένεται να ενταθούν τα επόμενα χρόνια; Πως βλέπετε να εξελίσσεται η εγχώρια αγορά μεσομακροπρόθεσμα;

Υποδεχόμαστε θετικά κάθε πρόταση που ενισχύει την ενεργειακή αναβάθμιση και ειδικότερα των ενεργειακών επιδόσεων των κτηρίων. Η ΕΤΕΜ πιστή στον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων / καταναλωτών, με νέα σύγχρονα, ενεργειακά κουφώματα και συστήματα αλουμινίου. Πέρα από την εμπορική οπτική γωνία, με τη συνεχή αύξηση των πωλήσεών μας, υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας που μας δεσμεύει να προσφέρουμε στους πελάτες μας κάτι περισσότερο από ένα προϊόν, την εμπιστοσύνη ότι η επιλογή τους στα συστήματα ΕΤΕΜ βελτιώνει την καθημερινότητά τους.

  • Διανύουμε αναμφισβήτητα μία περίοδο έντονης εξωστρέφειας για τον κλάδο αλουμινίου. Ποια είναι τα σχέδια της EΤΕΜ για την περαιτέρω παρουσία της στις αγορές του εξωτερικού;

Η Ευρωπαϊκή αγορά συνεχίζει να ταλαντεύεται από τις διαρθρωτικές της αγκυλώσεις και το ανατιμημένο ευρώ, ενώ παράλληλα υποφέρει από τις απογοητευτικές επιδόσεις ισχυρών άλλοτε οικονομιών. Στο παγκόσμιο στερέωμα, η ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, εάν συνεχίσει να κλιμακώνεται, ίσως έχει άμεσο και αρνητικό αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και την ευρωζώνη. Όμως υπάρχουν γεγονότα που μπορούν να ερμηνευτούν ως καλυμμένες ευκαιρίες ή απειλές σε περιοχές ενδιαφέροντος, όπως η λεκάνη της Μεσογείου, η Μέση Ανατολή και η νοτιο-ανατολική Ασία.

Απευθυνόμενοι σε ένα ιδιαιτέρως απαιτητικό κοινό, η ETEM αναπτύσσει στρατηγικές συνεργασίες με εταιρείες διεθνούς βεληνεκούς στον κλάδο. Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη λύσεων, για την κάλυψη ανοιγμάτων μεγάλων διαστάσεων, με προϊόντα τα οποία φέρουν και υποστηρίζουν πολύ υψηλά βάρη και καλύπτουν το σύνολο των τυπολογιών (ανοιγόμενα, συρόμενα, υαλοπετάσματα κ.λπ.).

Η εταιρεία, με συμπράξεις και χρήση των εμπειριών της, είναι σε θέση να στηρίξει τόσο τους άμεσους (κατασκευαστές αλουμινίου) όσο και έμμεσους πελάτες της (ιδιοκτήτες, μηχανικούς κ.λπ.), με μια γκάμα ιδιαίτερα καινοτόμων προϊόντων, τα οποία αποδεικνύουν ότι η ΕΤΕΜ είναι σε θέση να δεχθεί και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που της τίθενται με αμεσότητα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.