ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ALUMIL: Το μοναδικό έργο Η303 επιλέγει το minimal συρόμενο SUPREME S650 PHOS

Σύντομα θα ολοκληρωθεί το εντυπωσιακό κτίριο κατοικιών “H303” που είναι τοποθετημένο στα νότια προάστια της Αθήνας, στη γνωστή παραθαλάσσια περιοχή της Γλυφάδας. Υιοθετώντας έναν οργανικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που αποσκοπεί στην αρμονική τοποθέτηση του κτιρίου μέσα στο φυσικό του περιβάλλον, το αρχιτεκτονικό γραφείο 314 Architecture Studio ενσωμάτωσε στο σχεδιασμό του εξωτερικού κελύφους γεωμετρικά σχήματα εμπνευσμένα από τη φύση, όπως πέταλα παρόμοια με αυτά ενός νούφαρου, προσδίδοντας ένα ιδιαίτερο οργανικό σχήμα στο κτίριο.

Σκοπός της οργανικής αυτής σχεδίασης ήταν να «παρακάμψει» την αστική ρουτίνα και να δηλώσει με έναν διαφορετικό και έμπρακτο τρόπο πως η αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με τη φύση είναι εφικτή, όπως άλλωστε υποστήριζε και ο φημισμένος αρχιτέκτονας Antoni Gaudi, ο οποίος υπήρξε πρωτοπόρος στον οργανικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Η σχεδιαστική αυτή φιλοσοφία επεκτείνεται ακόμη περισσότερο, συνδυάζοντας την αισθητική με τη λειτουργικότητα, την ενοποίηση του εσωτερικού με το εξωτερικό περιβάλλον, και τις καθολικές κομψές γραμμές που βρίσκονται σε αρμονία με την αισθητική των επίπλων.

Στο πλαίσιο αυτό, η επιλογή του εξαιρετικού minimal συρόμενου συστήματος SUPREME S650 PHOS της ALUMIL αποτέλεσε ένα καθοριστικό στοιχείο στο συνολικό σχεδιασμό, εξασφαλίζοντας τόσο την υψηλή αισθητική, όσο και τη ζητούμενη λειτουργικότητα. Το συγκεκριμένο minimal συρόμενο σύστημα ενώνει αρμονικά το εσωτερικό με το εξωτερικό περιβάλλον, προσφέροντας απρόσκοπτη θέα μέσα από εκτενείς γυάλινες επιφάνειες. Η ιδιαιτερότητα του συστήματος έγκειται στα πολύ λεπτά προφίλ αλουμινίου που εντοιχίζονται στον τοίχο, με εμφανές αλουμίνιο στο σημείο της επαλληλίας μόλις 25 χιλ. Μάλιστα, η δυνατότητα ενσωμάτωσης του υλικού του δαπέδου μέσα στον οδηγό κύλισης, προσφέρει ένα μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα που είναι ιδανικό για μαρμάρινα δάπεδα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.