ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ETEM: Πέντε ερωτήσεις για τον αρχιτέκτονα Miron Mutyaba του παγκοσμίου φήμης γραφείου Zaha Hadid Architects

Ο Miron Mutyaba κατά τη διάρκειας της ομιλίας του στο πλαίσιο της 5ης Διεθνούς Διάσκεψης Μηχανολογικών Προσόψεων της ETEM

Η ETEM “ανέκρινε” έναν από τους προσκεκλημένους αρχιτέκτονες της άκρως επιτυχημένης 5ης Διεθνούς Διάσκεψης Μηχανολογικών Προσόψεων και συγκεκριμένα τον Miron Mutyaba του διάσημου αρχιτεκτονικού γραφείου Zaha Hadid Architects. Ακολουθεί η ενδιαφέρουσα μίνι συνέντευξη του καταξιωμένου αρχιτέκτονα.

1. Κύριε Mutyaba, πώς θα περιγράφατε το στυλ σας – την υπογραφή που αφήνετε σε ένα έργο;

Είμαι μέλος του αρχιτεκτονικού γραφείου Zaha Hadid που έχει πάνω από 40 χρόνια ιστορίας, στο οποίο έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες μελέτες και έρευνες που οδήγησαν στη δημιουργία της “γλώσσας σχεδιασμού” μας. Αποτελείται από μια συγκεκριμένη “κατανόηση του χώρου”.

2. Έχετε μια μούσα ή κάτι που σας εμπνέει να εργαστείτε;

Η έμπνευση μου είναι μια αντίδραση στις προκλήσεις που απορρέουν από το σχέδιο.

3. Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας του οποίου τα έργα σας εμπνέουν περισσότερο;

Η Zaha Hadid, φυσικά, καθώς και ο αρχιτέκτονας Ali Rahim και ο σχεδιαστής Ross Lovegrove.

4. Περιγράψτε σε μας την πόλη του μέλλοντος, για παράδειγμα, σε 50 χρόνια από τώρα; Πως θα μοιάζει;

Αυτό που παρατηρείται είναι ότι οι πόλεις γίνονται όλο και πιο αλληλένδετες. Όλο και περισσότερες σύγχρονες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται για να κάνουν τις πόλεις του μέλλοντος “πιο έξυπνες”. Πιστεύω ότι αυτή είναι η τάση του μέλλοντος – έχοντας πιο έξυπνες και πιο βιώσιμες πόλεις.

5. Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο και τι διαβάζετε αυτή τη στιγμή;

Το 90% των βιβλίων της βιβλιοθήκης μου αφορούν στην αρχιτεκτονική.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.