ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

EXALCO: Δωρεά εξειδικευμένου υγειονομικού υλικού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Η Βιομηχανία Αλουμινίου EXALCO πραγματοποίησε μια πολύ σημαντική δωρεά εξειδικευμένου υγειονομικού υλικού στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, που λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς, για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού COVID-19, για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σε συντονισμό με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κων/νο Αγοραστό, η Διοίκηση της EXALCO ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της Περιφέρειας και παρέδωσε στον Διοικητή του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας, Δημήτριο Κατσικονούρη, έναν ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης για τη μεταφορά των ασθενών, καθώς επίσης και 200 ειδικές στολές προστασίας για το προσωπικό του ΕΚΑΒ, συμβάλλοντας στην άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο εξειδικευμένος φορητός θάλαμος αρνητικής πίεσης απομονώνει τον ασθενή κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο και αποτρέπει τη μετάδοση του ιού στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Σύστημα Υγείας διέθετε μόνο έναν ειδικό θάλαμο μεταφοράς σε όλη την Ελλάδα. Από σήμερα, με την πολύτιμη δωρεά της EXALCO, υπάρχει και δεύτερος θάλαμος.

Η παράδοση της δωρεάς έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της EXALCO, όπου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Ομίλου ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ- EXALCO, Ιωάννης Αστ. Καντώνιας, ο Αντιπρόεδρος της Βιοκαρπέτ, Γεώργιος Καντώνιας, ο Αντιπρόεδρος της EXALCO, Αθανάσιος Τσιάρας , ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κων/νος Αγοραστός, ο Διοικητής του ΠΓΝΛ, Δημήτριος Κατσικονούρης και ο αναπληρωτής Διοικητής του ΠΓΝΛ, Γεώργιος Αποστολίνας.

Άλλη μια σπουδαία πρωτοβουλία στήριξης του Εθνικού συστήματος ολοκληρώθηκε από την EXALCO. Μετά την ενίσχυση των συνόρων στον Έβρο, η εταιρεία ενισχύει την αλυσίδα προσφοράς προς το Σύστημα Υγείας. Η θεσσαλική διέλαση αναγνωρίζει την υπεράνθρωπη προσπάθεια του ιατρικού προσωπικού της χώρας μας και συμβάλλει με αυτή τη δωρεά στο έργο του.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.