ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ALUMIL: Εξαιρετική εφαρμογή του SUPREME S650 σε ιδιωτική κατοικία στον Άλιμο

Το φυσικό τοπίο στην πλαγιά του Αλίμου, με το γαλάζιο και πράσινο να κυριαρχούν στο βλέμμα, υποδέχεται το λευκό κτίσμα σε minimal σχεδιασμό στον οποίο συμβάλουν τα συστήματα αλουμινίου SUPREME S650 της ALUMIL.

H αντίθεση αυτή εναρμονίζεται αβίαστα τονίζοντας το χαρακτήρα του κτιρίου. Η οικία αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα προσανατολισμένη στον άξονα βορρά-νότου, για να απορροφά την κλίση του οικοπέδου, ενώ παράλληλα επιτρέπει απρόσκοπτα τη θέα με τα μεγάλα ανοίγματα προς τη θάλασσα.

Η κάλυψη αυτών με γυάλινες επιφάνειες και ελάχιστα εμφανές προφίλ αλουμινίου, επιτυγχάνει ομαλή ενοποίηση του εσωτερικού με το εξωτερικό περιβάλλον, τονίζοντας με τον τρόπο αυτό τον minimal αρχιτεκτονικό χαρακτήρα που υιοθετεί η οικία. Οι χώροι των υπνοδωματίων και των λουτρών συναντώνται στο χαμηλότερο επίπεδο, όπου ο συμπαγής και βαρύς όγκος του εμφανούς σκυροδέματος, αποπνέει αυξημένη αίσθηση ασφάλειας.

Στο δεύτερο και υψηλότερο επίπεδο, κοινόχρηστες λειτουργίες της κατοικίας, όπως χώρος εισόδου, φαγητού και διημέρευσης, εκφράζονται σαν ένα πιο ελαφρύ πρίσμα με λεπτότερες διατομές και πιο ραδινές αναλογίες, με έντονη τη διαφάνεια και το λευκό χρώμα. Στο εσωτερικό της οικίας, η διαρρύθμιση αποτελείται από λιτές και ευλύγιστες γραμμές, με την επίπλωση σχεδόν να «αιωρείται», προκαλώντας κατά ένα τρόπο το αίσθημα της ελευθερίας.

Ιδιωτική Κατοικία στον Άλιμο (Αθήνα)
Αρχιτεκτονική μελέτη: ISV Architects
Συστήματα Αλουμινίου: SUPREME S650

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.