ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ALUMIL: Εξοπλίζει το νέο κτιριακό συγκρότημα Taberner House στο Λονδίνο

Τοποθετημένο 15 χιλιόμετρα νότια από το κέντρο του Λονδίνου, στο Croydon, το Taberner House στέγαζε μέχρι το 2015 τα γραφεία του δημοτικού συμβουλίου. Έπειτα από απόφαση των τοπικών αρχών, το κτίριο πήρε έγκριση για εκ νέου ανέγερση και ανατέθηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο AHMM να σχεδιάσει ένα κτιριακό συγκρότημα, το οποίο θα αναμορφώσει την τοποθεσία, συνδυάζοντας το εμπορικό στοιχείο με τις ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας για οικονομικά προσιτές κατοικίες.

Έτσι, ο σχεδιασμός προβλέπει την ανέγερση 4 κτιρίων -μεταξύ των οποίων και ένας ουρανοξύστης 32 ορόφων- τα οποία με την ολοκλήρωσή τους το 2021, θα στεγάσουν 513 κατοικίες προς αγορά και ενοικίαση, καθώς και εμπορικούς χώρους. Η αρχιτεκτονική προσέγγιση του συγκροτήματος, ακολουθεί την αισθητική της περιοχής.

Τα κτίρια έχουν λιτή σχεδίαση με κάθετες και οριζόντιες γραμμές και μπαλκόνια με θέα στους χώρους πρασίνου που περιβάλλουν το συγκρότημα. Στόχος των αρχιτεκτόνων είναι η κατασκευή του Taberner House να συμπληρώσει αρμονικά την επερχόμενη ανάπλαση του πάρκου Queen’s Gardens, ώστε το συνολικό αποτέλεσμα να δίνει ένα στίγμα ανθρωποκεντρικό, με έμφαση στην πρακτικότητα, την κάλυψη των αναγκών των πολιτών, καθώς και την ομαλή συνύπαρξη με το πράσινο στοιχείο του συγκεκριμένου πάρκου, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το κτιριακό συγκρότημα.

Επίσης, συνεχίζοντας τη μακρά παράδοση του Croydon στις τέχνες, στο Taberner House θα διατίθενται χώροι για καλλιτεχνική έκφραση και πολιτιστικές εκδηλώσεις, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μια ενεργή κοινότητα και μετατρέποντας την περιοχή σε έναν πόλο έλξης για όλο τον κόσμο.

Ακολουθώντας υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές σύμφωνα πάντα με τα British standards (BS), στα 4 κτίρια θα χρησιμοποιηθεί το SUPREME S77 της ALUMIL, ένα προηγμένο ανοιγόμενο θερμομονωτικό σύστημα που προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, χάρη στην ιδιαίτερα υψηλή ενεργειακή απόδοση επιπέδου passive house.

Παράλληλα, το S77 παρέχει κορυφαία επίπεδα ηχομείωσης, ενώ ταυτόχρονα έχει εξαιρετικές επιδόσεις υδατοστεγανότητας και είναι φιλικό στη χρήση από παιδιά, ηλικιωμένους και ΑμεΑ, χάρη στο χαμηλό κατωκάσι που διευκολύνει την ανεμπόδιστη διέλευση.

Μέσα από την ολοκληρωμένη υποστήριξη του τμήματος Διεθνών Έργων της ALUMIL, παρέχονται tailor made λύσεις υψηλού επιπέδου σε κτιριακά συγκροτήματα αυξημένων απαιτήσεων σε όλο τον κόσμο. Η παρουσία της ALUMIL σε ένα έργο όπως το Taberner House και σε μία σημαντική περιοχή του Λονδίνου, αποτελεί απόδειξη, τόσο της τεχνογνωσίας, όσο και της διεθνούς θέσης της εταιρείας στον παγκόσμιο χάρτη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.