ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Αρωγός στον καθαρισμό του παραλιακού άξονα της Θεσσαλονίκης

H ALUMIL, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και με το βλέμμα πάντα στραμμένο στην αειφόρο ανάπτυξη, χρηματοδοτεί τον επιφανειακό καθαρισμό του παραλιακού άξονα της Θεσσαλονίκης, μέσω της απομάκρυνσης των επιπλεόντων απορριμμάτων.

Μετά από την πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας – Θράκης στη Θεσσαλονίκη, η ALUMIL ανταποκρίθηκε θετικά και προχωράει στη χρηματοδότηση -μέχρι το τέλος του έτους- του αντιρρυπαντικού σκάφους «Αλκίππη», που πραγματοποιεί την περισυλλογή πλαστικών και όχι μόνο αντικειμένων και καθαρίζει τη θάλασσα από το φυτοπλαγκτόν.

Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται για 4 μήνες ο απαραίτητος καθαρισμός του Θερμαϊκού κόλπου και η διατήρησή του στην κατάσταση που αρμόζει, τόσο με βάση τα περιβαλλοντικά δεδομένα όσο και με αισθητικά κριτήρια για κατοίκους και επισκέπτες που περπατούν καθημερινά από το λιμάνι έως το Μέγαρο Μουσικής.

Η παραλία της Θεσσαλονίκης αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη και γι’ αυτό είναι προς το συμφέρον όλων να διατηρείται το θαλάσσιο μέτωπο καθαρό και να διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού.

Προτεραιότητα της εταιρείας είναι η ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και αυτή περνάει μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος. Καθαρό περιβάλλον σημαίνει υψηλή ποιότητα ζωής και άξια παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.

Ο σεβασμός στη φύση και η βελτίωση της καθημερινής διαβίωσης θα αποτελούν πάντα πυξίδα για τις δράσεις της ALUMIL.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.