ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού των υδάτων στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης

Τον Σεπτέμβριο του 2020, η ALUMIL ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης) και ανέλαβε να  χρηματοδοτήσει τις ενέργειες καθαρισμού του παραλιακού άξονα της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, για τέσσερις μήνες -από τον Σεπτέμβριο μέχρι το τέλος του έτους- η εταιρεία κάλυψε τα έξοδα για τις διαδικασίες του καθαρισμού και τις πάγιες ανάγκες του. Το αντιρρυπαντικό σκάφος «Αλκίππη», μαζί με άλλα δύο βοηθητικά πλοία, κινούνταν ανά τακτά διαστήματα στον Θερμαϊκό κόλπο, απομακρύνοντας τα επιπλέοντα απορρίμματα. Επιπρόσθετα, τα 3 σκάφη συνέβαλαν καθοριστικά στην περισυλλογή πλαστικών αντικειμένων από τα ύδατα, ενώ παράλληλα καθάρισαν τη θάλασσα από το φυτοπλαγκτόν.

Η διατήρηση της καθαριότητας του θαλάσσιου μετώπου της πόλης, καθώς και οι συνεπείς και οργανωμένες προσπάθειες διαφύλαξής του, είναι κομβικής σημασίας για τη Θεσσαλονίκη. Η επιτυχής ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού στον παραλιακό άξονα στέλνει ένα μήνυμα αειφορίας και πράσινης συμπεριφοράς.

Η ALUMIL δεσμεύεται να συνεχίσει τις ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, έχοντας σταθερά στραμμένη την προσοχή της στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.