ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Οι αυξήσεις του αλουμινίου και των εξαρτημάτων προβληματίζει τον κλάδο των κουφωμάτων

Δεν προβλέπεται όμως ότι άμεσα θα επηρεαστεί η θετική πορεία της αγοράς!

Από την αρχή του χρόνου, ο κλάδος των κουφωμάτων – όπως και άλλοι κλάδοι της οικονομίας – βρίσκεται αντιμέτωπος με τις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης πανδημίας, που έχει φέρει αλυσιδωτές αυξήσεις σε βασικά είδη πρώτων υλών, λόγω κυρίως της απότομης αύξησης της ζήτησης και της αδυναμίας κάλυψής της από τους παραγωγούς. Η διεθνής τιμή του πρωτόχυτου αλουμινίου πραγματικά «καλπάζει» έχοντας εκτοξευθεί στα 3.000 $/ton στις 13 Σεπτεμβρίου, με αύξηση πάνω από 40% από την αρχή του χρόνου.

Φυσικό είναι να έχει επηρεαστεί και η τιμή των προφίλ αλουμινίου στην ελληνική αγορά, που παρουσιάζει μία αύξηση περίπου 20% από την αρχή του χρόνου, που σε συνδυασμό με τις παρατηρούμενες ελλείψεις, τις αυξήσεις στις τιμές των εξαρτημάτων και των άλλων παρελκομένων και φυσικά λαμβάνοντας υπόψη και τις αυξήσεις στις ενεργειακές δαπάνες, βλέπουμε όλα αυτά να αυξάνουν σημαντικά το κόστος των κουφωμάτων.

Η τιμή του πρωτόχυτου μετάλλου έφθασε τα 3.000 $/ton στις 13 Σεπτεμβρίου

Τα παρατιθέμενα γραφήματα απεικονίζουν με σαφή τρόπο την εξέλιξη των προαναφερθέντων τιμών.

Η εξέλιξη αυτή και οι επιπτώσεις της, λογικό είναι να προβληματίζει την αγορά των κουφωμάτων. Πιστεύουμε όμως, ότι άμεσα η θετική πορεία της αγοράς δεν θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό, διότι πολλές δουλειές είναι ήδη σε εξέλιξη ή είναι προγραμματισμένες για το επόμενο τουλάχιστον εξάμηνο, ενώ σημαντικό είναι ότι έρχεται και το «Νέο Εξοικονομώ» που θα δώσει μία νέα ώθηση στις ενεργειακές αναβαθμίσεις και στις αντικαταστάσεις κουφωμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.