ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΣυνεντευξεις

Γιώργος Μυλωνάς: Αισιοδοξία για την πορεία της αγοράς, παρά τις ανατιμήσεις

Αυτή τη στιγμή η αγορά κινείται δυναμικά με έναν ορίζοντα για τουλάχιστον έναν χρόνο!

Αισιοδοξία για ανοδική πορεία της βιομηχανίας στην Ελλάδα το 2022 εκφράζει ο πρόεδρος του Ομίλου ALUMIL Γιώργος Μυλωνάς, σε σχετικό ειδικό αφιέρωμα της Ναυτεμπορικής. Αυτή τη στιγμή, όπως σημειώνει, όλη η αγορά κινείται πολύ δυναμικά με έναν ορίζοντα για τουλάχιστον έναν χρόνο, τόσο ο κατασκευαστικός κλάδος όσο και γενικά η βιομηχανία.

Οι ανατιμήσεις των πρώτων υλών διεθνώς που επέφερε η πανδημία, βέβαια, όπως προσθέτει, ίσως οδηγήσουν σε αναβολή μεγάλων project που είχαν προγραμματιστεί στο εξωτερικό μέχρι να εξομαλυνθούν οι τιμές, αλλά η Ελλάδα ξεκίνησε πολύ χαμηλά, οπότε θα πάει καλά το 2022 και θα επηρεαστεί μετά το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Σε αυτήν τη συγκυρία οι ελληνικές βιομηχανίες, πάντως, τονίζει ο κ. Μυλωνάς, βρίσκονται σε μειονεκτική θέση έναντι ανταγωνιστριών τους στο εξωτερικό, καθώς ενώ ανεβαίνει το κόστος ενέργειας άλλες κυβερνήσεις παρέχουν ελαφρύνσεις, αλλά οι βιομηχανίες στη χώρα μας συνεχίζουν να επιβαρύνονται με πρόσθετους φόρους όπως ο ΕΝΦΙΑ, παρότι έχει αποδειχθεί πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο μόνος τομέας που επιβίωσε και στήριξε τη χώρα και την εθνική οικονομία είναι η βιομηχανία.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει επίσης ο πρόεδρος του Ομίλου της ALUMIL στο θέμα της ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης, η οποία ζητά να ενισχυθεί με κίνητρα ανάλογα με την εξωεπιχειρησιακή, προκειμένου να ανέβει το επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού με εξειδικευμένους και πιστοποιημένους εργαζόμενους, που ξέρουν τι θα πει ευρωπαϊκή ή αμερικανική προδιαγραφή και θα μπορέσουν να στηρίξουν την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. «Αν έχεις λ.χ. εξειδικευμένους αλουμινάδες και η Ελλάδα εξάγει κουφώματα αλουμινίου και όχι απλά αλουμίνιο, υπάρχει πολύ μεγάλη προστιθέμενη αξία, με οφέλη τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για το κράτος, αλλά και για τους ίδιους τους εργαζόμενους που θα πιστοποιούνται», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.