ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΠΟΒΑΣ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών

Με μία πλούσια θεματολογία 6 κύκλων που διαμερίστηκε σε 3 ημέρες, το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών της ΠΟΒΑΣ ήταν μία μεγάλη ευκαιρία να έρθουν κοντά οι άνθρωποι του κλάδου και να μοιραστούν απόψεις και προβληματισμούς.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Κατασκευαστών Αλουμινίου και Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ) πραγματοποίησε με επιτυχία το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών, κορυφαίο γεγονός του κλάδου, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κατασκευαστών Αλουμινίου – Σιδήρου Ν. Αιτωλοακαρνανίας και τις εταιρείες Profilmedia & Profilgroup, οι οποίες ανέλαβαν την οργανωτική υποστήριξη.

Η πόλη του Αγρινίου φιλοξένησε τη μεγάλη συνάντηση των ανθρώπων του Κλάδου. Η διεξαγωγή του υβριδικού Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο. Με κεντρικό σύνθημα «Το μέλλον ανήκει στον κλάδο και στους κατασκευαστές» το Συνέδριο της ΠΟΒΑΣ περιλάμβανε εισηγήσεις και τοποθετήσεις διακεκριμένων ομιλητών.

Οι βασικές ενότητες των 6 κύκλων του 3ήμερου Συνεδρίου ήταν: Αρχιτεκτονική – Εξοικονομώ, Επιχειρήσεις – Κατασκευαστικά του Κλάδου, Ανάπτυξη – Προκλήσεις – Εξωστρέφεια, Καινοτομίες – Χρώμα – Πιστοποιήσεις, Εξαγωγές – Ενέργεια – Ευρωπαϊκές Πολιτικές, Εκπαίδευση – Κατάρτιση – Πιστοποίηση.

Τις διεργασίες του 8ου Συνεδρίου άνοιξε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΟΒΑΣ, Θεόφιλος Παγιάτης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους Συνέδρους, αναφέρθηκε στις δράσεις της Ομοσπονδίας, κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν και ακολούθως μίλησε για τη σημερινή οικονομική κατάσταση, τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, τα κακώς κείμενα του κλάδου, τις αυξήσεις των πρώτων υλών και του ενεργειακού κόστους, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση του κλάδου και στις πιστοποιήσεις.

Στη συνέχεια ο κ. Παγιάτης ανέφερε συγκεκριμένες προτάσεις προς την Πολιτεία, οι οποίες μπορούν άμεσα να βελτιώσουν την υπάρχουσα κατάσταση στην αγορά. Στο τέλος της ομιλίας του, ανακοίνωσε ότι το επόμενο Συνέδριο της ΠΟΒΑΣ θα πραγματοποιηθεί το 2024 στην πόλη της Λάρισας.

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Γεώργιος Καββαθάς, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Ιωάννης Βαφειαδάκης, Αντιπρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Γεώργιος Παπαναστασίου, Δήμαρχος Αγρινίου, Σπύρος Κωνσταντάρας, Δήμαρχος Θέρμου, Γεώργιος Μεντζελόπουλος, Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, Γεώργιος Παπαμανώλης – Ντόζας, Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Παναγιώτης Τσιχριτζής, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Μπλέτσας Στυλιανός, Πρόεδρος ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτριος Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Αιτωλοακαρνανίας, Σωκράτης Κωστίκογλου, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, Αθανάσιος Παπαθανάσης, Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας, Μιχάλης Ιωαννίδης, Πρόεδρος Συνδέσμου Εμπόρων Αττικής.

Συνάδελφοι, μέλη των σωματείων της ΠΟΒΑΣ από όλη την Ελλάδα, έδωσαν δυναμικό «παρών» και είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις περιοχές τους.

Ξεχωριστή στιγμή η απονομή τιμητικών πλακετών σε πρόσωπα των οποίων η προσφορά στον τομέα της εκπαίδευσης και της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης του κλάδου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του κλάδου. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ως θεσμικός εκπρόσωπος του κλάδου, τίμησε με ιδιαίτερο σεβασμό την κα. Αθανασία Φάκα, τον κ. Αβέρκιο Κατσίπη, τον κ. Νικόλαο Κεραμίδα και τον Δρ. Στέλιο Λαμπρακόπουλο.

Κατά τη διάρκεια του 3ήμερου Συνεδρίου μοιράστηκαν τοπικά προϊόντα, ευγενική προσφορά του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, ενώ τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου διοργανώθηκε εκδρομή και ξενάγηση για τους συνοδούς των Συνέδρων.

Παρακολουθήσετε παρακάτω τις εργασίες του Συνεδρίου

1η ημέρα

2η ημέρα

3η ημέρα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.