ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Kaizen Campus: Βράβευση ενός σύγχρονου κτιρίου γραφείων υψηλών προδιαγραφών

Μία κατασκευή της KOMEAL με τη χρήση ενισχυμένων υαλοπετασμάτων ΕΤΕΜ Ε85 ηχοαπορροφητικότητας 42 dB.

Το Kaizen Campus είναι ένα σύγχρονο κτίριο γραφείων υψηλών προδιαγραφών που σχεδιάστηκε με βάση τα σύγχρονα περιβαλλοντικά και τεχνολογικά δεδομένα. Η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου πραγματοποιήθηκε από την ΑΣΠΑ Α.Ε. και σύμβουλος ανάπτυξης ήταν η DIMAND Real Estate Development.

Η βασική πρόκληση κατά τον σχεδιασμό και την κατασκευή του Kaizen Campus αφορούσε στην ηχομείωση που απαιτούνταν λόγω του σημείου των γραφείων, το οποίο επιβαρυνόταν με έντονους αστικούς θορύβους.

Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με χρήση ενισχυμένων υαλοπετασμάτων (ΕΤΕΜ Ε85) & υαλοπινάκων ενταγμένων σε αυτά με ηχοαπορροφητικότητα υψηλών επιδόσεων (42 dB) στην πρόσοψη του κτηρίου, από την μεριά της Αττικής Οδού, από την οποία διέρχονται χιλιάδες αυτοκίνητα καθημερινά. Η κατασκευή των υαλοπετασμάτων έγινε με απόλυτη επιτυχία από την εταιρία κουφωμάτων KOMEAL.

Στα βραβεία Aluminium in Architecture Awards 2022, το Kaizen Campus, απέσπασε χρυσή διάκριση (Gold), στην κατηγορία Architectural Design & Construction, Οffices.

Η μελέτη διενεργήθηκε με αρτιότητα κι ακρίβεια, προτάθηκαν λύσεις και βελτιώσεις, ενώ οι παραδόσεις των υλικών και των υπηρεσιών κρίθηκαν ως άριστες εκ του αποτελέσματος. Η διοργάνωση έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί το αλουμίνιο στο προσκήνιο, καθώς και οι καινοτόμες πρακτικές ως προς τη χρήση του.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button