ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας το α’ τρίμηνο του 2022

Παραμένει σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης η εταιρεία παρά τη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε λόγω ενέργειας, πληθωρισμού και Ουκρανίας.

Σε συνέχεια των ιστορικά υψηλών αποτελεσμάτων της χρήσης 2021, η  ΑΛΟΥΜΥΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε συνεχίζει να βαδίζει σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης, προσαρμοζόμενη με απόλυτη επιτυχία στις πληθωριστικές πιέσεις, την ενεργειακή κρίση και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, τα μη ελεγμένα,  βασικά οικονομικά μεγέθη του α’ τριμήνου 2022 του Ομίλου, έχουν ως εξής:

  • Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 51,2%, ανερχόμενος στα 97,5 εκατ. ευρώ έναντι 64,5 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2021.
  • Αύξηση λειτουργικών κερδών προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 96,5%, ανερχόμενα στα 19,9 εκατ. ευρώ έναντι €10,1 εκατ. συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2021.
  • Αύξηση προ φόρων κερδών κατά 179,4%, ανερχόμενα στα 15,6 εκατ. ευρώ έναντι €5,6 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου του 2021.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.