ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

EXALCO: Οι εξαιρετικές, απέριττες γραμμές του ξενοδοχείου “The Modernist Athens”

Η επιλογή κουφωμάτων αλουμινίου από την EXALCO συνέβαλε τα μέγιστα στον εκσυγχρονισμό της πρόσοψης του μαγευτικού ξενοδοχείου “The Modernist Athens” που διακρίθηκε ως το καλύτερο City Style Hotel στα 100% Hotel Design Awards 2021.

Μιλώντας για μοντέρνα αισθητική και για κτίρια που έχουν τη δική τους ιστορία, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ξενοδοχείο “The Modernist Athens”, το οποίο στεγάζεται σε ένα αστικό κτίριο μεταπολεμικής αρχιτεκτονικής, αντιπροσωπευτικό δείγμα της δεκαετίας του 1950 που μέχρι πρότινος φιλοξενούσε την Πρεσβεία του Καναδά.

Με σεβασμό στην αρχιτεκτονική του κτιρίου, το αρχιτεκτονικό γραφείο FORMrelated διατήρησε την υφιστάμενη μορφολογία της πρόσοψης, εκσυγχρονίζοντας όμως την αισθητική της με άλλους συνθετικούς χειρισμούς με σκοπό να έρθει κοντύτερα στις σχεδιαστικές τάσεις του σήμερα.

Σε αυτό συνέβαλε σημαντικά και η επιλογή κουφωμάτων αλουμινίου από την EXALCO. Τα συστήματα που χρησιμοποιήθηκαν είναι το συρόμενο best seller Albio 235 και το ανοιγόμενο all time classic Albio 109, και τα δύο θερμοδιακοπτόμενα.

Συστήματα που προσφέρουν διαχρονικότητα και πολυτέλεια στον σχεδιασμό τους με λιτές ίσες γραμμές -ιδανικά για το σχεδιαστικό concept του “The Modernist Athens- ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζουν κορυφαία επίδοση στη θερμομόνωση και εξασφαλίζουν άριστη στεγάνωση και ηχομόνωση.

Το γοητευτικό “The Modernist Athens” διακρίθηκε ως το καλύτερο City Style Hotel στα 100% Hotel Design Awards 2021.

The Modernist Athens

Τοποθεσία: Αθήνα
Κατασκευαστής αλουμινίου: Perdikaris aluminium constructions
Αρχιτεκτονικό γραφείο: FORMrelated
Φωτογράφιση: Ioanna Roufopoulou

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.