ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ALUMINCO: Συγκρότημα πολυτελών κατοικιών DAELIA LUXURY VILLAS

Για ακόμη μια φορά, η ALUMINCO, με την αρτιότητα, την καινοτομία, την αισθητική και τη δημιουργικότητα του σχεδιασμού της, πρωτοπορεί, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον πήχη της αρχιτεκτονικής στο Πλωμάρι της Λέσβου.

Οι βίλες Daelia φωτίζουν την εξέλιξη των οικιστικών αναπτύξεων στο Πλωμάρι της Λέσβου. Παράλληλα, αναδεικνύουν την πρωτοπορία της ALUMINCO και των συστημάτων αλουμίνιου της, στη δημιουργία προορισμών παγκόσμιας κλάσης και ποιότητας που προσφέρουν ένα μοναδικό τρόπο ζωής.

Με έμπνευση τον ήλιο και τη δύναμη της θερμότητάς του, που ως ομηρικός ἠέλιος πλημμυρίζει κάθε μας μέρα, εγένετο φως για τρεις ονειρεμένες κατοικίες στο Πλωμάρι Λέσβου.

Οι βίλες Daelia συνδυάζουν τη μοντέρνα αισθητική με το φυσικό περιβάλλον. Βρίσκονται στον οικισμό της Αγίας Βαρβάρας, σε μια περιοχή με έντονο ανάγλυφο και μεσογειακή βλάστηση, 250 μέτρα μακριά από τη θάλασσα. Στο σύνολό τους, τα ανοίγματα εντείνουν την επαφή εξωτερικού – εσωτερικού, επιτρέποντας την είσοδο της θάλασσας και του τοπίου στο εσωτερικό. Το συγκρότημα Daelia Villas απέχει 4 χλμ. από την πόλη του Πλωμαρίου και 45 χλμ. από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.

Το όραμα

Το όραμα του επενδυτή ολοκληρώθηκε επιτυχώς μέσα από τον συνδυασμό των σύγχρονων εγκαταστάσεων με τις ελληνικές αξίες, δημιουργώντας μια οικεία ζεστασιά. Με σεβασμό προς το περιβάλλον τους, οι κατοικίες γίνονται ένα με αυτό σαν δυο κορμοί ελιάς που αγκαλιάζονται κάτω από το φως του ήλιου. Με πηγή έμπνευσης την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την απλή λεπτότητα δημιουργήθηκε ένας προορισμός που εμπνέεται από τον χώρο του και δίνει ταυτόχρονα πνοή στον επισκέπτη του.

Ο στόχος

Η κατασκευή τριών κατοικιών, υψηλών λειτουργικών και αισθητικών απαιτήσεων, με κύριο χαρακτηριστικό την καθαρότητα της μορφής, που πηγάζει από τη λεπτομέρεια στον σχεδιασμό και την υλοποίηση. Οι βίλες Daelia σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να λειτουργούν πλήρως και ανεξάρτητα, μέσα σε έναν ιδιωτικό και προστατευμένο χώρο μοναδικού μεσογειακού περιβάλλοντος.

Το αποτέλεσμα

Οι βίλες Daelia μαγεύουν με την εκλεπτυσμένη, ανεπιτήδευτη αισθητική τους, και παράλληλα υπόσχονται γαλήνιες στιγμές στην ηρεμία της φύσης. Περιτριγυρισμένες από μεσογειακή βλάστηση, μόλις 250 μέτρα από τη θάλασσα, έχουν σχεδιαστεί και εξοπλιστεί άριστα με στόχο να προσφέρουν απαράμιλλη άνεση.

Στον σχεδιασμό των χώρων, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην επιλογή φυσικών υλικών όπως πέτρα, μέταλλο, ξύλο, λινά υφάσματα, βαμβακερά είδη, με μοντέρνες πινελιές έτσι ώστε οι χώροι να είναι ζεστοί και φιλόξενοι. Τα μεγάλα ανοίγματα στην όψη του κάθε κτιρίου αφήνουν τη θέα ανεπηρέαστη να συναντήσει το μπλε της θάλασσας και το γαλάζιο του ουρανού με φόντο το γκριζοπράσινο των ελαιώνων, ενώ ταυτόχρονα οδηγούν και στην ιδιωτική αύλεια περιοχή των κατοικιών με τον άνετο υπαίθριο χώρο.

Για ακόμη μια φορά, η ALUMINCO, με την αρτιότητα, την καινοτομία, την αισθητική και τη δημιουργικότητα του σχεδιασμού της, πρωτοπορεί, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον πήχη της αρχιτεκτονικής στο Πλωμάρι της Λέσβου.

Συντελεστές έργου

Αρχιτεκτονικό γραφείο: Panos Tatakis και συνεργάτες
Κατασκευή: Πράξις ΑΕ Κατασκευαστική
Στατική Μελέτη: Κονός Μιχάλης, Πολιτικός μηχανικός
Συστήματα ALUMINCO: Κώστας Φιλιππίδης

Special credits
Φωτογράφος: Μάνος Κουκάκης

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.