ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ALUMIL: Ανώτερος συνδυασμός αλουμινίου & πέτρας με φόντο το Αιγαίο!

Τα minimal συστήματα αλουμινίου της ALUMIL κάνουν τη διαφορά στο πανέμορφο και καταπράσινο νησί της Σκιάθου!

Το πέτρινο στοιχείο εναλλάσσεται με το ξύλο και οι εσωτερικές αυλές με τις στεγασμένες βεράντες. Σε αυτές τις εξοχικές κατοικίες στη Σκιάθο, σχεδιασμένες από τους 3harchitects χρησιμοποιήθηκαν minimal συστήματα αλουμινίου της ALUMIL, που χαρίζουν απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα και υψηλή ενεργειακή απόδοση.

Στο πανέμορφο και καταπράσινο νησί της Σκιάθου, η ηθελημένη ελάχιστη παρέμβαση στην πλαγιά προήλθε από την αγνότερη πηγή έμπνευσης, τη φύση. Το περιβάλλον ήταν αυτό που οδήγησε στην αρχιτεκτονική σύλληψη από τους hhh Architects, ώστε να ακολουθήσουν την έντονη κλίση του εδάφους, διαχωρίζοντας του τρεις κύριους όγκους μεταξύ τους και τοποθετώντας τους σε γραμμική διάταξη παράλληλα με τον ορίζοντα και τη θέα προς τη θάλασσα.

Οι εσωτερικές αυλές και οι στεγασμένες βεράντες που δημιουργούνται από τα ενδιάμεσα ανοίγματα, αναπόσπαστο στοιχείο της ελληνικής κουλτούρας, αποτελούν ένα πέρασμα για τον δροσερό πουνέντες και τον γαρμπή, σχεδόν «λυτρωτικοί» κατά τη θερινή περίοδο. Τα διαφορετικά επίπεδα μεταξύ των όγκων συντελούν στη φυσική ροή του εσωτερικού στον εξωτερικό χώρο, προκαλώντας μία συνέχεια τόσο λειτουργική όσο και οπτική, ενώ παράλληλα επεκτείνει την εκάστοτε κατοικία πέρα από τα όριά της.

Το πέτρινο στοιχείο επικρατεί, κάνοντας την εμφάνισή του ήδη από το Βορρά όπου βρίσκεται η κύρια είσοδος και ακολουθώντας κατεύθυνση όμοια με αυτήν της πλαγιάς. Το ξύλο και οι ελαφριές μεταλλικές κατασκευές προσδίδουν λεπτομέρειες που τονίζουν τη φυσικότητα και αναδεικνύουν την αντίθεση με τους στιβαρούς πέτρινους όγκους. Η τοποθέτηση των μεγάλων γυάλινων ανοιγμάτων και των minimal συστημάτων αλουμινίου με φορά προς τη θάλασσα, κρύβει την έντονη αναζήτηση της ενοποίησης με το εξωτερικό περιβάλλον.

Τις κατασκευές αλουμινίου ανέλαβε η εταιρεία ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΝΤΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.