ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMINCO: Δίπλα στους Έλληνες αρχιτέκτονες

Η ALUMINCO σταθερά διπλά στους Έλληνες αρχιτέκτονες ανέλαβε τη Μεγάλη Χορηγία στη σημαντική διοργάνωση των Βραβείων Αρχιτεκτονικής του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Χορηγιών της ALUMINCO, η εταιρεία υποστήριξε ως Μέγας Χορηγός τα Βραβεία Αρχιτεκτονικής του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής (ΕΙΑ). Η τελετή απονομής των Βραβείων πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό της Μάρως Καρδαμίτση-Αδάμη, ομότιμης καθηγήτριας του ΕΜΠ εκ μέρους του Μουσείου Μπενάκη. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΕΙΑ, Ηλίας Κωνσταντόπουλος καλωσόρισε τους αγαπητούς φίλους και συναδέλφους, κάνοντας μια σύντομη εισαγωγή στον θεσμό των Βραβείων Αρχιτεκτονικής που αποτελούν την υψηλότερη διάκριση υλοποιημένου έργου στην Ελλάδα και στο έργο του Ινστιτούτου που έχει διοργανώσει από το 1995 μέχρι σήμερα 300 εκδηλώσεις.

Την απονομή έκανε ο Νίκος Καλογεράς, ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ και Πρόεδρος του ΕΙΑ, όταν ξεκίνησε ο θεσμός των πρώτων Βραβείων το 2000. Εύφημος Μνεία απονεμήθηκε σ’ ένα σημαντικό έργο μεγάλης κλίμακας, εντός του Αθηναϊκού αστικού ιστού, της πολλαπλά βραβευμένης από το ΕΙΑ, Ρένας Σακελλαρίδου.

Έπαινοι απονεμήθηκαν σε δύο κατοικίες: της Μυρτώς Κιούρτη στο Χαϊδάρι, και των Stephan Buerger και Δήμητρας Κατσώτα στην Αρτέμιδα, που ανταποκρίνονται εξαιρετικά στις συγκεκριμένες επιθυμίες και ανάγκες των ιδιοκτητών τους, ενώ ταυτόχρονα συνδιαλέγονται κριτικά με το άναρχα κτισμένο περιβάλλον των προαστείων.

Τέλος, το Βραβείο Αρχιτεκτονικής απέσπασαν δύο έργα: η εξοχική κατοικία των Deca Architecture, που συμπληρώνει με ιδιαίτερη ευαισθησία μία μελέτη που εξελίσσεται εδώ και χρόνια σε μια μεγάλη έκταση της Μήλου, και ένας κήπος με ένα δωμάτιο, ένα ελάχιστο αποτύπωμα στην Κέα των Αλέξανδρου Φωτάκη και Νικολέττας Caputo.

Πάνω από 400 προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους διακεκριμένους αρχιτέκτονες και να δουν τα πιο αξιόλογα υλοποιημένα έργα της τελευταίας τετραετίας. Είναι χαρακτηριστικό πως τα έργα αυτά εντοπίζονται κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Αθήνα, και πρόκειται ως επί το πλείστον για ιδιωτικές κατοικίες, κυρίως εξοχικές, τονίζοντας την απουσία δημόσιων έργων για μια ακόμα φορά. Το σύνολο των συμμετοχών των βραβευμένων προτάσεων, συμπεριλαμβάνονται στην έκδοση της έκθεσης.

Συμμετέχοντας ως Μέγας Χορηγός στη σημαντική αυτή διοργάνωση, η ALUMINCO προάγει την ποιοτική αρχιτεκτονική και στηρίζει την προβολή του έργου των αρχιτεκτόνων. Η στενή σχέση που έχει αναπτύξει η εταιρεία με τους αρχιτέκτονες μέσω του νέου Business Unit, το οποίο δίνει έμφαση στον Αρχιτέκτονα και λέγεται Aluminco for Architects (AforA), συνάδει με την ικανότητά της να ανταποκρίνεται σε ειδικές σχεδιαστικές λύσεις.

Το νέο Business Unit AforA είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο ηλεκτρονικό και φυσικό hub με υπηρεσίες ειδικά σχεδιασμένες για τον επαγγελματία σχεδιαστή και αρχιτέκτονα. Έτσι βαδίζει η ALUMINCO προς το μέλλον, βοηθώντας τους κατάλληλους επαγγελματίες να το σχεδιάσουν.

Οι εξατομικευμένες λύσεις, όχι μόνο διαμορφώνουν την ιδιαιτερότητα μιας κατασκευής, αλλά μπορούν να την «απογειώσουν». Τα premium συστήματα αλουμινίου SKYLINE της ALUMINCO, αποτελούν ένα σύγχρονο εργαλείο που ανταποκρίνεται στις απαιτητικές και σύγχρονες εφαρμογές των αρχιτεκτόνων, κάτι που επικοινώνησε η εταιρεία στο ειδικά διαμορφωμένο stand στο χώρο της έκθεσης.

Η έκθεση (παραμένει ανοιχτή για το κοινό μέχρι 15/01/23) σχεδιάστηκε από τα μέλη του ΔΣ του ΕΙΑ: Αλέξανδρο Ζώμα, Τσαμπίκο Πετρά και Κωσταντή Κίζη.

Βραβεία Αρχιτεκτονικής

Τα Βραβεία Αρχιτεκτονικής αποτελούν την υψηλότερη διάκριση υλοποιημένου έργου και θεσμοθετήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2000, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής.

Τα βραβεία, που απονέμονται ανά τετραετία, έχουν στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής, η οποία διακρίνεται για την υψηλή αισθητική, λειτουργική και κατασκευαστική της ποιότητα και την εναρμόνισή της με το περιβάλλον.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.