ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΝΕΟΚΕΜ: Χρυσός Χορηγός στα Βραβεία Αρχιτεκτονικής του ΕΙΑ

Για μία ακόμη φορά, η NEOKEM στέκεται δίπλα στην αρχιτεκτονική κοινότητα, στηρίζοντας με Χρυσή Χορηγία τα Βραβεία Αρχιτεκτονικής του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής.

Στο Μουσείο Μπενάκη πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής «Βραβείο Αρχιτεκτονικής 2022» του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής (ΕΙΑ), με Χρυσό Χορηγό την εταιρεία NEOKEM που παραδοσιακά διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τους Έλληνες αρχιτέκτονες.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό της Μάρως Καρδαμίτση-Αδάμη, ομότιμης καθηγήτριας του ΕΜΠ εκ μέρους του Μουσείου Μπενάκη και στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΕΙΑ Ηλίας Κωνσταντόπουλος καλωσόρισε φίλους και συναδέλφους, κάνοντας μια σύντομη εισαγωγή στον θεσμό των Βραβείων Αρχιτεκτονικής του ΕΙΑ, ο οποίος ξεκίνησε το 2000. Την απονομή έκανε ο Νίκος Καλογεράς, ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ και Πρόεδρος του ΕΙΑ.

Στην πολλαπλά βραβευμένη από το ΕΙΑ, Ρένα Σακελλαρίδου απονεμήθηκε Εύφημος Μνεία σ’ ένα σημαντικό έργο μεγάλης κλίμακας, εντός του Αθηναϊκού αστικού ιστού. Έπαινοι απονεμήθηκαν σε δύο κατοικίες: της Μυρτώς Κιούρτη στο Χαϊδάρι, και των Stephan Buerger και Δήμητρας Κατσώτα στην Αρτέμιδα, που ανταποκρίνονται εξαιρετικά στις συγκεκριμένες επιθυμίες και ανάγκες των ιδιοκτητών τους.

Τέλος, το Βραβείο Αρχιτεκτονικής απέσπασαν δύο έργα: η εξοχική κατοικία των Deca Architecture, που συμπληρώνει με ιδιαίτερη ευαισθησία μία μελέτη που εξελίσσεται εδώ και χρόνια σε μια μεγάλη έκταση της Μήλου, και ένας κήπος με ένα δωμάτιο, ένα ελάχιστο αποτύπωμα στην Κέα των Αλέξανδρου Φωτάκη και Νικολέττας Caputo.

Μετά την απονομή, το κοινό περιηγήθηκε στην έκθεση με τις βραβευμένες προτάσεις και όλες τις συμμετοχές του διαγωνισμού. Πάνω από 400 προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους διακεκριμένους αρχιτέκτονες και να δουν τα πιο αξιόλογα υλοποιημένα έργα της τελευταίας τετραετίας.

Το σύνολο των συμμετοχών των βραβευμένων προτάσεων, συμπεριλαμβάνονται στην έκδοση της έκθεσης. Την έκθεση -η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως 15 Ιανουαρίου 2023- σχεδίασαν τα μέλη του ΔΣ του ΕΙΑ: Αλέξανδρος Ζώμας, Τσαμπίκος Πετράς και Κωσταντής Κίζης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.