ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ALUMIL: Το μοναδικό έργο “Event Center” στη Μαρίνα Αγίας Νάπας

Άλλο ένα διεθνές έργο, μοναδικής αισθητικής πλαισιώνεται από τα προηγμένα συστήματα και τις εξατομικευμένες λύσεις της ελληνικής εταιρείας με τη μεγάλη διεθνή παρουσία.

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κατασκευαστικά έργα όχι μόνο της Κύπρου αλλά και ευρύτερα της Ανατολικής Μεσογείου. Η ALUMIL συμμετείχε σε ένα κτίριο που είναι το σήμα κατατεθέν της Μαρίνας, το “Event Center”. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κέντρο εκδηλώσεων, που φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης για επισκέπτες και επιχειρηματίες που καταφθάνουν στο νησί της Αφροδίτης.

Η ελλειπτική σχεδίασή του συνιστά ένα πραγματικό κομψοτέχνημα. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Smithgroup JJR, υπεύθυνο για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, έλαβε υπόψιν την εγγύτητα με το υδάτινο στοιχείο και, έτσι, το τελικό αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα αρμονικό.

Η ιδιομορφία της κατασκευής με το καμπυλωτό σχήμα του “Event Center” αποτέλεσε μια ιδιαίτερη πρόκληση για την ομάδα της ALUMIL, καθώς κάθε κομμάτι από προφίλ αλουμινίου ή υαλοπίνακα που χρησιμοποιήθηκε στο έργο ήταν μοναδικό και οι θέσεις των αγκυρώσεων του υαλοπετάσματος και των περσίδων απαιτούνταν να είναι προκαθορισμένες.

Επίσης, η τοποθεσία του έργου σε παραθαλάσσια περιοχή έπαιξε κομβικό ρόλο ως προς την επιφανειακή επεξεργασία που ακολουθήθηκε (ανοδίωση) για την απόλυτη προστασία από ενδεχόμενο κίνδυνο νηματοειδούς διάβρωσης.

…ο σχεδιασμός πτυσσόμενων πορτών με καμπύλες αν μη τι άλλο αποτελεί παγκόσμια καινοτομία, η οποία δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την τεχνογνωσία της ALUMIL…

Για να στεφθεί με επιτυχία ένα τόσο μεγάλο project όπως το “Event Center” είναι απαραίτητη η αγαστή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών. Η ALUMIL, διαθέτοντας πολύχρονη εμπειρία από έργα μεγάλης κλίμακας σε όλο τον κόσμο, ήταν εξαρχής έτοιμη να προσφέρει τεχνογνωσία, δίνοντας λύσεις για την πορεία των εργασιών.

Stakeholders

Επενδυτές του Έργου

Naguib Sawiris, Ora Developers
Gerasimos Caramondanis, G. Caramondanis Investments Ltd

Συντελεστές Έργου

M. M. Makronisos Marina Ltd  – Project Owner/Operator GEK Terna Group – General Contractor
Smithgroup JJR  –  Architectural Design ALUMIL – Aluminium System Supplier
Planning Partnership – Project Administrator TechnikAL – Facade Contractor
J+A Philippou – Architect Penelis Consulting Engineers S.A. – Structural Engineers
SDENG – 3D Modeling

Σύμφωνα με τον Δ/ντή του αρχιτεκτονικού τμήματος της M. M. Makronisos Marina Ltd, Γιάννη Λιασίδη, «η συμβολή της ALUMIL στο τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ σημαντική και απολύτως κομβική…», ενώ όπως υπογράμμισε «…ανεπιφύλακτα θα συστήναμε την ALUMIL ως τον ιδανικό συνεργάτη για έργα αντίστοιχης πολυπλοκότητας». Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγάλη εμπειρία τόσο του τμήματος Διεθνών Έργων της εταιρείας όσο και του τμήματος της Έρευνας & Ανάπτυξης συνέβαλε τα μέγιστα στην παροχή tailor-made λύσεων, ειδικά για τις ανάγκες του project.

Στο κτίριο εγκαταστάθηκε το ολοκληρωμένο σύστημα υαλοπετασμάτων SMARTIA M7, που χαρακτηρίζεται από υψηλή ενεργειακή απόδοση και αυξημένη στατικότητα, παραμετροποιημένο με γνώμονα τον σχεδιασμό μοναδικών κομματιών για την ελλειπτική σχεδίαση του έργου. Ακόμη, χρησιμοποιήθηκε το σύστημα σκίασης SMARTIA M5600, το οποίο με τις ελλειπτικές του περσίδες έδωσε μοναδική αισθητική στο έργο και μετατράπηκε σε σχεδιαστικό trademark.

Τέλος, το κορυφαίο σύστημα πτυσσόμενης πόρτας SUPREME SF85 παραμετροποιήθηκε επίσης, αποκλειστικά για τις ανάγκες του “Event Center” και την ομαλή ένταξή του στον ελλειπτικό κτιριακό σκελετό. Αξίζει να επισημανθεί ότι ο σχεδιασμός πτυσσόμενων πορτών με καμπύλες αν μη τι άλλο αποτελεί παγκόσμια καινοτομία, η οποία δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την τεχνογνωσία της ALUMIL.

Παραχώρηση φωτογραφικού υλικού: Ayia Napa Marina

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.