ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ift Rosenheim: Ειδική έκθεση στο πλαίσιο της BAU 2023 στο περίπτερο C4/502

Το ift Rosenheim θα παρουσιάσει τις κατάλληλες τεχνολογίες, μέτρα και κριτήρια αξιολόγησης στο Μόναχο στο πλαίσιο της ειδικής έκθεσης «Κλιματικά ασφαλής κατασκευή με βιώσιμα και ευαίσθητα στο κλίμα δομικά προϊόντα».

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και οι συνέπειες των ακραίων κλιματικών φαινομένων, όπως η υπερθέρμανση, οι έντονες βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες, θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπους και κτίρια.

Επομένως, είναι θέμα επιβράδυνσης της κλιματικής αλλαγής μέσω ενεργειακά αποδοτικών και βιώσιμων κτιριακών προϊόντων, αλλά και καλύτερης προστασίας από τα κλιματικά ακραία φαινόμενα. Ο κτιριακός τομέας συμβάλλει σημαντικά στην κλιματική αλλαγή μέσω της ορυκτής ενέργειας θέρμανσης και των εκπομπών CO2 από την παραγωγή κτιριακών προϊόντων.

Συνεπώς, τα οικοδομικά προϊόντα που είναι ασφαλή για το μέλλον και ανθεκτικά στο κλίμα πρέπει να είναι ενεργειακά αποδοτικά, βιώσιμα και ανθεκτικά στις ακραίες κλιματικές συνθήκες.

Επομένως, από τις 17 έως τις 22 Απριλίου 2023, το ift Rosenheim θα παρουσιάσει τις κατάλληλες τεχνολογίες, μέτρα και κριτήρια αξιολόγησης στην κορυφαία παγκόσμια εμπορική έκθεση BAU στο Μόναχο μαζί με 20 αρμόδιους συνεκθέτες στο περίπτερο C4 (501/502) στο πλαίσιο της ειδικής έκθεσης «Κλιματικά ασφαλής κατασκευή με βιώσιμα και ευαίσθητα στο κλίμα δομικά προϊόντα».

Οι δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής γίνονται κάθε χρόνο όλο και πιο σαφείς και, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη [1], το τεράστιο συνεπαγόμενο κόστος για την εθνική οικονομία μπορεί να ανέλθει έως και σε 900 δισ. ευρώ. Οι πολιτικοί και τα πρότυπα δεν έχουν ακόμη αναγνωρίσει το έργο αυτό στην πλήρη του διάσταση, αλλά όλο και περισσότεροι σχεδιαστές και «κατασκευαστές κτιρίων» εξετάζουν ήδη πώς τα κτίρια μπορούν να προστατευθούν καλύτερα από ακραίες κλιματικές συνθήκες, όπως κύματα καύσωνα, έντονες βροχοπτώσεις ή καταιγίδες. Αυτό προκύπτει επίσης από μια διαδικτυακή έρευνα της B+L Marktdaten [2].

Συνεπώς, είναι πλέον θέμα επιβράδυνσης της κλιματικής αλλαγής μέσω ενεργειακά αποδοτικών και βιώσιμων δομικών προϊόντων και καλύτερης προστασίας από τα ακραία κλιματικά φαινόμενα. Επομένως, τα οικοδομικά προϊόντα που είναι ασφαλή για το μέλλον και ανθεκτικά στο κλίμα πρέπει να είναι ενεργειακά αποδοτικά, βιώσιμα και ανθεκτικά στα ακραία κλιματικά φαινόμενα.

Για να μπορέσουν οι μελετητές, οι κατασκευαστές και οι ιδιοκτήτες κτιρίων να λάβουν μια αξιόπιστη απόφαση για τα κατάλληλα οικοδομικά προϊόντα, το ift Rosenheim αναπτύσσει προσαρμοσμένες απαιτήσεις και απλά κριτήρια αξιολόγησης, ώστε να μπορέσουν να λάβουν μια αξιόπιστη απόφαση για τα κατάλληλα οικοδομικά προϊόντα κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και της υποβολής προσφορών.

Η ειδική έκθεση «Κατασκευή ασφαλής για το κλίμα με βιώσιμα και ευαίσθητα στο κλίμα δομικά προϊόντα» χρησιμοποιεί λειτουργικά εκθέματα για να δείξει ποια υλικά, κατασκευές και τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να γίνουν τα κτίρια πιο βιώσιμα και να προσφέρουν καλύτερη προστασία από τις ακραίες κλιματικές συνθήκες. Η έμφαση θα δοθεί στην ενεργειακή απόδοση, την προστασία από τον ήλιο, τον αερισμό, τη βιωσιμότητα, την ανακύκλωση, την αντοχή στις πλημμύρες και τις κατάλληλες διαδικασίες δοκιμών. Σε τερματικά Η/Υ, οι επισκέπτες λαμβάνουν λεπτομερείς πληροφορίες και μπορούν να δοκιμάσουν εργαλεία υπολογισμού/προσομοίωσης και ψηφιακές υπηρεσίες για τη βιωσιμότητα.

Περαιτέρω πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη βασική διαδικασία, επικοινωνήστε με τον κ. Αλέξανδρο Συμεωνίδη.

Αλέξανδρος Συμεωνίδης
Μηχανικός Δοκιμών
Τμήμα Δοκιμών Δομικών Στοιχείων
+30 2310 695520
simeonidis@ift-rosenheim.de

Επισκόπηση των θεμάτων και των συνεκθετών

A|U|F – Ανακύκλωση αλουμινίου “A|U|F” για την προώθηση ενός συστήματος ανακύκλωσης κλειστού κύκλου για δομικά στοιχεία αλουμινίου με μείωση της ζήτησης πρωτογενούς ενέργειας κατά 95% και ασφαλή εφοδιασμό αλουμινίου στην Ευρώπη.

Aereco GmbH – Αποκεντρωμένο σύστημα εξαερισμού “Aereco LAD” με τεχνολογία αισθητήρων και ανάκτηση θερμότητας για τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης, της άνεσης και της ποιότητας του εσωτερικού αέρα.

Aluplast – Λεπτό, ανακυκλώσιμο και βιώσιμο σύστημα προφίλ “energeto neo®” με τεχνολογία συγκόλλησης για παράθυρα από PVC-U χωρίς χαλύβδινη ενίσχυση με χαμηλό αποτύπωμα CO2, υψηλή σταθερότητα και χαμηλή συντήρηση.

Athmer – Κέντρο δοκιμών και ανάπτυξης για δοκιμές ποιότητας και προσδιορισμό του συντελεστή ηχομόνωσης, καθώς και της αντίστασης στον αέρα, τη βροχή και το φορτίο ανέμου σε πόρτες και δομικά στοιχεία.

BSI – Προσφέρει τεχνογνωσία, πιστοποιήσεις, καινοτομίες, συστήματα διαχείρισης, μεθόδους δοκιμών και πρότυπα για προϊόντα κατασκευής παγκοσμίως, προς όφελος των εργαζομένων, των πελατών και ολόκληρου του πλανήτη.

eyrise® – Υγρό κρύσταλλο υαλοπινάκων “eyrise® s350” ως ενσωματωμένη ηλιακή σκίαση για υαλοπίνακες και πετάσματα με άμεση συσκότιση για τη δημιουργία βέλτιστου περιβάλλοντος εργασίας και υψηλότερης παραγωγικότητας.

Febatec – Προστατευτικό από πτώση γυάλινο κιγκλίδωμα IMB με σύστημα στερέωσης “Fix Max®” για εύκολη τοποθέτηση σε προφίλ κουφωμάτων (με έγκριση). Τοποθετημένο σε υψηλά μονωτικό σύστημα παραθύρων αλουμινίου heroal W77 με ελεγχόμενη, στερεώσιμη και εκ των υστέρων τοποθετήσιμη ηλιοπροστασία heroal VS Z (συμπεριλαμβανομένης της παροχής ηλιακής ενέργειας).

Finstral – “Slide-in installation” για γρήγορη και ασφαλή αντικατάσταση παραθύρων PVC και αλουμινίου των δεκαετιών 70/80/90 χωρίς θόρυβο, βρωμιά, σκαλωσιές ή μετακίνηση των ενοίκων, με δομική σύνδεση δοκιμασμένη από το ift, πλήρη σχεδιαστική ποικιλία και υψηλής ποιότητας θερμομόνωση.

Gropyus – Βιώσιμα, οικονομικά προσιτά κτίρια κατοικιών με το κλειδί στο χέρι από την “Gropyus” με ψηφιοποιημένη αλυσίδα αξίας σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής με αυτοματοποιημένη παραγωγή για βέλτιστη οικολογική ισορροπία, ποιότητα, άνεση και διατήρηση της αξίας.

Haustüren-Ring – Παθητική πόρτα εισόδου σπιτιού κενό “Öko Passiv 78” με ενσωματωμένο κανάλι καλωδίων (Smarthome κατάλληλο για κλειδαριά μοτέρ, δακτυλικό αποτύπωμα, συσκευές ελέγχου, μεταβάσεις καλωδίων κ.λπ.) και δοκιμασμένο για κλιματική κλάση c,d και e σύμφωνα με το πρότυπο EN 1121 με σταθερότητα παραμόρφωσης ακόμη και με σκούρα χρώματα και αυξημένες θερμοκρασίες ή άμεσο ηλιακό φως.

ift MessTec – Θάλαμοι δοκιμών από την “ift MessTec” για δοκιμές ακόμη υψηλότερων φορτίων υπό ακραίες κλιματολογικές συνθήκες (τυφώνες, ανεμοστρόβιλοι, έντονη βροχή κ.λπ.), καθώς και βιώσιμες, απομακρυσμένες δοκιμές (DigiTest), συμπεριλαμβανομένης της απομακρυσμένης συντήρησης και βαθμονόμησης.

ift Rosenheim – Τεχνολογία δοκιμών και τεχνογνωσία εμπειρογνωμόνων του “ift Rosenheim” για ανθεκτικά στο κλίμα δομικά στοιχεία, καθώς και πιστοποιήσεις για ενεργειακή/περιβαλλοντική διαχείριση (ISO 50001/14001), εκτιμήσεις κύκλου ζωής και εκπομπές CO2.

ift Rosenheim ConTec – Ολοκληρωμένες τεχνικές συμβουλές από το “ift Rosenheim ConTec”” για τον τομέα «δομικά στοιχεία και δομικά υλικά» σχετικά με εγκρίσεις, δοκιμές, πιστοποιήσεις, εκθέσεις εμπειρογνωμόνων, πρακτικές δόμησης, συστήματα διαχείρισης και βιωσιμότητα.

Meesenburg Grosshandel – Ιδιαίτερα μονωτικό πλαίσιο εγκατάστασης «μπλε-κίτρινο Triotherm+» για τη βελτιστοποίηση της ενέργειας και την απλοποίηση της τοποθέτησης των παραθύρων, καθώς και για την αποφυγή ζημιών κατά τη φάση της κατασκευής.

Metacon-Next – Τμηματική πόρτα πυροπροστασίας “OHD C EI 1 – 60 / EI 2 – 90” με δοκιμασμένο φράγμα υγρού ύψους έως 300/500 χιλ. για εσωτερική και εξωτερική χρήση. Συστήματα θυρών με προδιαγραφές διαχωρισμού έως 5200 x 6967 χιλ. (ΠxΥ).

NRFC – “NRFC” Δοκιμές και πιστοποίηση για τον προσδιορισμό της ενεργειακής απόδοσης παραθύρων, θυρών και φεγγιτών Σήμανση για να μπορούν οι σχεδιαστές, οι έμποροι λιανικής πώλησης και οι αγοραστές να λαμβάνουν σωστή απόφαση αγοράς.

Oknoplast Germany – Σύστημα παραθύρων “Ecofusion” κατασκευασμένο από δομικά ενισχυμένα προφίλ PVC με θερμοανακλαστική επίστρωση στο εξωτερικό για τη μείωση της θερμικής παραμόρφωσης, ενσωματωμένο αερισμό υλικού, ελεγχόμενη ηλιακή σκίαση.

Rewindo – Πανελλαδικό σύστημα ανακύκλωσης “Rewindo” για παλιά παράθυρα, ρολά και πόρτες από πλαστικό για τη βελτιστοποίηση ενός κλειστού κύκλου ανακύκλωσης μαζί με εταίρους logistics.

Sommer Informatik – Πιστοποιημένο λογισμικό “WinIso” (μεταξύ άλλων) για τον υπολογισμό των ροών θερμότητας, των θερμογεφυρών, των ισόθερμων και των τιμών Uf καθώς και για τη διαστασιολόγηση των υαλοπινάκων, την ηλιακή ακτινοβολία, τη φωτοπερατότητα και τις θερμοκρασίες στους υαλοπίνακες.

UL – Η UL Solutions συνδυάζει την περιφερειακή και διεθνή εμπειρογνωμοσύνη στον τομέα των κτιρίων με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις δοκιμών για τον έλεγχο της απόδοσης και της ασφάλειας των προϊόντων, την πιστοποίηση και τη συμβουλευτική για τη βελτίωση των προϊόντων κτιρίων και της διάρκειας ζωής των κτιρίων.

VFF – Εμπορικός σύνδεσμος της βιομηχανίας παραθύρων και θυρών “VFF” ως ομάδα συμφερόντων με υπηρεσίες για τα δεδομένα της αγοράς, το δίκαιο της οικοδομής, την προώθηση και το ρυθμιστικό δίκαιο, την περαιτέρω εκπαίδευση, την τυποποίηση και την τεχνολογία, καθώς και το μάρκετινγκ των τελικών πελατών.

Περισσότερες πληροφορίες για το concept και τους συνεκθέτες στο www.ift-rosenheim.de/bau-2023

Παραπομπές [1] “Volkswirtschaftliche Folgekosten durch Klimawandel: Szenarioanalyse bis 2050 – Studie im Rahmen des Projektes Kosten durch Klimawandelfolgen in Deutschland”, μελέτη που ανατέθηκε από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος. GWS mbH Osnabrück, Δεκέμβριος 2022. [2] Διαδικτυακή έρευνα “klima.sicher.bauen”, ift Rosenheim 10/202, www.ift-rosenheim.de/shop/onlinebefragung-klimasicherbauen-download

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.