ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMINCO: Παρούσα στο Φόρουμ Κουφωμάτων του nZEB Roadshow στην Αθήνα

Ο Senior Designer της ALUMINCO, Αποστόλης Χριστόπουλος θα μιλήσει για τα συστήματα της εταιρείας που πληρούν τις προδιαγραφές παθητικών κτιρίων και τις εφαρμογές τους σε παθητικές κατοικίες όπως το εντυπωσιακό “The Nidus” στην Καλαμάτα.

Η εντυπωσιακή κατοικία “The Nidus” που έχει κατασκευαστεί στα πρότυπα του παθητικού κτιρίου, με πιστοποιημένα κουφώματα της ALUMINCO

Μετά από μία μεγάλη περιοδεία σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, την Τρίτη 16 & Τετάρτη 17 Μαΐου, σύσσωμο το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Σπιτιού (ΕΙΠΑΚ) σε συνεργασία με την TÜV NORD, βρίσκονται στην καρδιά της πρωτεύουσας, στο Innovathens, στην Τεχνόπολη, για τη διοργάνωση δύο ξεχωριστών Φόρουμ. Το πρώτο αφορά στη θερμομόνωση και τα σύγχρονα μονωτικά υλικά και το δεύτερο στα ελληνικά κουφώματα και τη χρήση τους σε παθητικά κτίρια.

Η ALUMINCO προσκλήθηκε να λάβει μέρος κατά τη δεύτερη ημέρα (17 Μαΐου), με εισηγητή τον Senior Designer της εταιρείας, Αποστόλη Χριστόπουλο, ο οποίος κωδικοποιώντας την αναπτυξιακή της δυναμική στο μότο “Building a sustainable future”, θα παρουσιάσει το καινοτόμο σύστημα, πιστοποιημένο για παθητικά κτίρια, ALUMINCO W4900, ενώ θα αναφερθεί στα προηγμένα συστήματα ALUMINCO W4750 και ALUMINCO SL2700 που πληρούν τις προδιαγραφές παθητικών κτιρίων και προσφέρουν λύσεις που εστιάζουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα.

Επίσης, θα γίνει εκτενής αναφορά στη χρήση των προηγμένων συστημάτων της ALUMINCO στην παθητική κατοικία “The Nidus” στην Καλαμάτα. Το καλαματιανό κτίριο-κόσμημα Nidus έχει κατασκευαστεί από την αρχιτεκτονική ομάδα Gonzalez Malama, στα πρότυπα του παθητικού κτιρίου με πιστοποιημένα κουφώματα της ALUMINCO και έχει γίνει αφιέρωμα σε περιοδικά, της Ελλάδας και του εξωτερικού, που ασχολούνται με κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, καθώς συνδυάζει μοναδικά τα καλύτερα στοιχεία των δύο κόσμων.

Το nZEB Roadshow είναι ένα ευρωπαϊκό project με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας και την ανάδειξη των σημαντικών πλεονεκτημάτων τους για το μέλλον του πλανήτη. Στo πλαίσιo του συγκεκριμένου project, το ΕΙΠΑΚ (Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου) διοργανώνει εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.