ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

ALUMINCO: Πλήρης γκάμα συστημάτων στήριξης Φ/Β πλαισίων για κάθε εφαρμογή

Η ALUMINCO πρωτοπορεί στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με μια πλήρη γκάμα συστημάτων στήριξης φωτοβολταϊκών πλαισίων για πάρκα, κεραμοσκεπές, δώματα και βιομηχανικές στέγες.

Η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, σε συνδυασμό με την αυτοπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για την κάλυψη των υπολειπόμενων αναγκών, είναι ο πλέον αξιόπιστος τρόπος αντιμετώπισης του δυσβάσταχτου ενεργειακού κόστους, αλλά και ο μοναδικός τρόπος θωράκισης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων απέναντι στην αβεβαιότητα της μεταβολής των τιμών καυσίμων και ενέργειας τα επόμενα χρόνια.

Η ALUMINCO, μια από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες αλουμινίου, στο πλαίσιο της ευρύτερης «πράσινης» στρατηγικής και βιώσιμης ανάπτυξης, πρωτοπορεί στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), με μια πλήρη γκάμα συστημάτων στήριξης φωτοβολταϊκών (Φ/Β) πλαισίων για Φ/Β πάρκα, κεραμοσκεπές, δώματα και βιομηχανικές στέγες.

Τα κύρια πλεονεκτήματα τους είναι η μείωση στον χρόνο εγκατάστασης (έως και 50% με το σύστημα FAST LOCK), η ευκολία στη συναρμολόγηση, η σωστά μελετημένη εφαρμογή τους είτε σε portrait είτε σε landscape διάταξη, κατασκευασμένα από κράματα αλουμινίου υψηλής ανθεκτικότητας σε διάβρωση, με υλικά υψηλής ποιότητας και σε συμμόρφωση με τους Ευρωκώδικες και τον ΕΑΚ.

Τα συστήματα στήριξης σχεδιάζονται και παράγονται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της ALUMINCO, στα Οινόφυτα Βοιωτίας και στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, με δυνατότητα άμεσης διάθεσης χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ποιότητα.

Fast Lock

FAST LOCK
Σύστημα στήριξης Φ/Β πλαισίων σε βιομηχανικές στέγες

Το σύστημα στήριξης Φ/Β πλαισίων σε  βιομηχανική στέγη αποτελείται από έναν οδηγό αλουμινίου πάνω στον οποίο τοποθετούνται τα Φ/Β πάνελ. Η στήριξη του οδηγού γίνεται με ειδικά σχεδιασμένη αυτοτρυπανόβιδα, είτε και με ειδικό ντιζοστρίφωνο, ανάλογα το είδος του πέλματος στήριξης και της οριοθέτησης των Φ/Β πάνελ (landscape / portrait).

Ο οδηγός είναι διαμορφωμένος, έτσι ώστε να συγκρατεί το Φ/Β πάνελ μέχρι την οριστική στήριξή του με τη βίδα. Τα Φ/Β πάνελ συγκρατούνται κανονικά με ακριανά clamps Τύπου-Ζήτα και με ενδιάμεσα clamps Τύπου-Ωμέγα.

Electra

ELECTRA
Σύστημα στήριξης Φ/Β πλαισίων σε επίπεδες οροφές

Το σύστημα στήριξης Φ/Β πλαισίων σε επίπεδες οροφές (ταράτσες και δώματα) έχει τη δυνατότητα στήριξης των πολυκρυσταλλικών, μονοκρυσταλλικών, Φ/Β πάνελ και παραδίδεται μεμονωμένα ως προφίλ και εξαρτήματα ή έτοιμη κατασκευή κομμένη και τρυπημένη ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις διαστάσεις των Φ/Β του εκάστοτε έργου.

Estia

ESTIA
Σύστημα στήριξης Φ/Β πλαισίων σε στέγες με κεραμίδια

Το σύστημα στήριξης Φ/Β πλαισίων σε στέγες με κεραμίδια, σε συνδυασμό με τα πρωτοποριακά ειδικού τύπου κεραμίδια Χυτού Αλουμινίου της ALUMINCO (τα οποία είναι κατοχυρωμένα με διεθνή πατέντα ευρεσιτεχνίας), διασφαλίζει την άριστη υδατοστεγανότητα της συνολικής κατασκευής, χωρίς την παραμικρή εισροή υδάτων στο εσωτερικό του σπιτιού.

Τα κεραμίδια αλουμινίου διατίθενται σε 4 διαφορετικούς τύπους -ρωμαϊκός, ολλανδικός, γαλλικός και σουηδικός- συμβατούς με τα αντίστοιχα κεραμικά και με κάθε τύπο τεγίδας της αγοράς.

Faethon

FAETHON
Σύστημα στήριξης Φ/Β πλαισίων σε πάρκα

Για την κατασκευή των βάσεων από τα προφίλ χρειάζονται μόνο κάθετες κοπές και διατρήσεις χωρίς να απαιτούνται άλλα εξειδικευμένα εργαλεία. Έτσι παρέχεται η δυνατότητα κατασκευής βάσεων σε όλους τους κατασκευαστές ανεξαρτήτως μεγέθους με πολύ χαμηλό κόστος.

Τα τρίγωνα που απαρτίζουν την εκάστοτε διάταξη μπορούν να προσυναρμολογηθούν από τον τοποθετητή στον χώρο του και να φορτωθούν έτοιμα για τοποθέτηση, μειώνοντας στο ελάχιστο το χρόνο παραμονής των συνεργείων εγκατάστασης στο πεδίο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.