ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2023: Επιτυχημένη σε όλα τα επίπεδα!

Η έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ και φέτος ήταν το γεγονός της χρονιάς για τον οικοδομικό κλάδο. Με συνέπεια και όραμα, δημιούργησε τις κατάλληλες επαγγελματικές ευκαιρίες για πρόοδο, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη για το μέλλον.

Μέσα σε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2023, που διοργανώθηκε από 19-22 Οκτωβρίου, στο Metropolitan Expo. Και φέτος η έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ επιβεβαίωσε τις προσδοκίες όλων πως πρόκειται για την απόλυτη  έκθεση που προωθεί τον κατασκευαστικό και οικοδομικό κλάδο και δημιουργεί τις συνθήκες για ανάπτυξη και επιχειρηματική δικτύωση.

Στις τέσσερις ημέρες διεξαγωγής της, χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου επισκέφθηκαν την έκθεση και είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις στον τομέα των κατασκευών και να θαυμάσουν τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες που γέμισαν τις αίθουσες του υπερσύγχρονου εκθεσιακού.

Η τεράστια επισκεψιμότητα κατέδειξε την απόλυτη εμπιστοσύνη που έχει η αγορά απέναντι στην έκθεση και ανέδειξε ότι o κατασκευαστικός κλάδος αποτελεί ένα εύρωστο τμήμα της ελληνικής οικονομίας.

Πλήθος εκθετών και νέων προϊόντων – τεχνολογιών

Μέσα σε ένα ιδανικό περιβάλλον που ευνοεί την επιχειρηματικότητα, οι εκθέτες παρουσίασαν προτάσεις που καλύπτουν κάθε φάσμα εργασίας του κλάδου και σε κάθε στάδιο. Αναλυτικότερα, οι εταιρείες που συμμετείχαν προήλθαν από τους κλάδους δομικών υλικών, προϊόντων τσιμέντου, θερμομόνωσης και στεγανοποίησης, κουφωμάτων, χρωμάτων, δαπέδων – ψευδοροφών, μαρμάρων – γρανιτών, εργαλείων και μηχανημάτων, αλλά και λοιπών κλάδων του οικοδομικού τομέα. Προσφέροντας προηγμένες λύσεις, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον ενός εξειδικευμένου κοινού και ανέδειξαν τις δυνατότητες και τη δυναμική που έχει η συγκεκριμένη βιομηχανία.

Η έκθεση, γνωστή στο ευρύτερο κοινό και για τον ενημερωτικό της προσανατολισμό και την προώθηση της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, φιλοξένησε σημαντικά συνέδρια, όπως επίσης και ενημερωτικά workshops στα περίπτερα των εκθετών. Κύριος στόχος ήταν η ανάδειξη των νέων τάσεων στις κατασκευές, στην αρχιτεκτονική, στη βιοκλιματική δόμηση και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Η ροή των επαγγελματιών επισκεπτών και τις τρεις μέρες ήταν εντυπωσιακή. Οι επαγγελματίες του κλάδου γέμισαν τα περίπτερα για να ενημερωθούν πάνω τις τελευταίες τάσεις, καθώς και τα πιο σύγχρονα και καινοτόμα προϊόντα γύρω από την οικοδομική και κατασκευαστική δραστηριότητα.

Επίσης, για άλλη μία χρονιά, η έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ ανταποκρίθηκε στην ανάγκη των εταιρειών για εξωστρέφεια και διεθνείς συνεργασίες. Προσελκύοντας εκατοντάδες στελέχη διεθνών κατασκευαστικών αγορών από χώρες υψηλής αγοραστικής σημασίας, η έκθεση ενθάρρυνε την επιχειρηματική ανάπτυξη πέρα από τα σύνορα της χώρας. Παρέχοντας όλα τα εργαλεία, για να διευκολυνθούν οι επαγγελματικές συναντήσεις και οι συμφωνίες που θα διαμορφώσουν το μέλλον του κλάδου στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, η έκθεση επιβεβαίωσε και πάλι τον διεθνή της χαρακτήρα.

Ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις

Το Σάββατο και την Κυριακή στις συνεδριακές αίθουσες του Metropolitan Expo, πραγματοποιήθηκαν δυο παράλληλες εκδηλώσεις που κέντρισαν το ενδιαφέρον των επαγγελματιών επισκεπτών.

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, υλοποιήθηκε το Architects Talk by Archisearch.gr με θέμα: “THE FUTURE OF ARCHTECTURE. Sustainable Design, Smart Cities & Adaptive Reuse with Cultural & Environmental Sensitivity”. Οι ομιλητές του συνεδρίου αναφέρθηκαν στην ανάγκη για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των κτιρίων, αλλά και συνολικά για την ανάγκη του δομημένου περιβάλλοντος, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο που σκεφτόμαστε, σχεδιάζουμε, τα εργαλεία και τα υλικά που χρησιμοποιούμε.

Τέλος, την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιρειών Μόνωσης διοργάνωσε την ημερίδα με θέμα: «Ενεργειακή αναβάθμιση: Πολιτικές, τεχνικές λύσεις θερμομόνωσης και στεγάνωσης». Στην ημερίδα αυτή έδωσε το «παρών» μεγάλη μερίδα του κλάδου των μονώσεων και στεγάνωσης, όπου και ενημερώθηκαν από έγκριτους επιστήμονες και επαγγελματίες του κλάδου.

Η επόμενη ΟΙΚΟΔΟΜΗ θα πραγματοποιηθεί 17-20 Οκτωβρίου 2024.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.