ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

Sapa: Νέα πρωτοποριακή γραμμή φρένων αυτοκινήτου από αλουμίνιο

Η νορβηγική εταιρεία προϊόντων διέλασης Sapa ανέπτυξε και λάνσαρε πρόσφατα στην αγορά μια νέα επαναστατική γραμμή φρένων για αυτοκίνητα, χρησιμοποιώντας στην κατασκευή της ένα πολύ ανθεκτικό κράμα αλουμινίου. Όπως υπογραμμίζει ο διευθυντής sapa-2_72-dpiκαινοτομίας και τεχνολογίας της εταιρείας Jens Sandahl Sørensen, «ολόκληρη η βιομηχανία παραγωγής και προμήθειας εξαρτημάτων για αυτοκίνητα στοχεύει σταθερά στη μείωση του βάρους των οχημάτων, με απώτερο σκοπό τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων. Στη Sapa αξιοποιούμε την τεχνογνωσία μας για να εντοπίσουμε νέα μέρη του αυτοκινήτου όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί το αλουμίνιο για την κατασκευή ελαφρύτερων, ασφαλέστερων και αποδοτικότερων οχημάτων. Η ανάπτυξη του συγκεκριμένου προϊόντος συνιστά μια τέτοιου είδους καινοτομία, η οποία μπορεί να επιφέρει μείωση βάρους έως και άνω του 50% συγκριτικά με το χάλυβα».

Σύμφωνα με τη Sapa, το σύνηθες μήκος των γραμμών φρένων στα ΙΧ είναι μεταξύ 36 και 42 εκατοστών. Χρησιμοποιώντας κράμα αλουμινίου αντί χάλυβα, οι κατασκευαστές μπορούν να sapa-3_72-dpiμειώσουν το 1 κιλό που ζυγίζουν χονδρικά οι γραμμές μέχρι και κατά 60%. Έτσι, η εταιρεία υποστηρίζει ότι το νέο σύστημα που ανέπτυξε προκύπτει απ’ το συνδυασμό της χρήσης ενός νέου τύπου και υψηλής αντοχής κράματος και της εφαρμογής μιας κατοχυρωμένης διαδικασίας παραγωγής, βελτιώνοντας σε μεγάλο βαθμό τις μηχανικές ιδιότητες του συστήματος. Επιπλέον, το νέο αυτό σύστημα έχει περάσει επιτυχώς όλους τους ελέγχους που αφορούν τις προδιαγραφές OEM, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμών για αντικραδασμικότητα, έκρηξη, ροπή, έλεγχο των διαρροών, πρόσφυση της επίστρωσης και αντιδιαβρωτικότητα.

sapa-4_72-dpi«Το αλουμίνιο είναι ένα υλικό που προσφέρει τεράστια ευελιξία τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού όσο και λειτουργικότητας, ανοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία νέων προϊόντων» επισημαίνει ο διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης της Sapa Klaus J. Sandfeld, ενώ δηλώνει παράλληλα ότι «η αγορά του αυτοκινήτου αποτελεί μία από τις κυριότερες αγορές στις οποίες εστιάζει το ενδιαφέρον της η Sapa, επενδύοντας σταθερά στην έρευνα και την ανάπτυξη προκειμένου να βοηθήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να παράγουν ελαφρύτερα και ασφαλέστερα οχήματα».

sapa-1_72-dpi

Σχετικά Άρθρα

Back to top button