ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

MUSKITA: 60 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην αγορά της Κύπρου και όχι μόνο!

Ο πρόεδρος της εταιρίας Δήμος Μουσκής, κατά την παραλαβή του βραβείου καινοτομίας από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γ. Αναστασιάδη.

Μια άκρως παραγωγική και δημιουργική χρονιά εμπλουτίζει τη μακρόχρονη ιστορία της MUSKITA, μίας από τις πλέον σύγχρονες ευρωπαϊκές βιομηχανίας διέλασης αλουμινίου, με 60 χρόνια παρουσίας στην αγορά της Κύπρου. Το 2018 αποτελεί σημείο αναφοράς για την εταιρία, καθώς επισφραγίζεται από μια πληθώρα πολύ σημαντικών γεγονότων και επιτευγμάτων που έθεσαν το θεμέλιο, αλλά και το εφαλτήριο, για την ανοδική πορεία της MUSKITA στο μέλλον.

• Η συμπλήρωση 60 χρόνων συνεχόμενης δυναμικής παρουσίας και ηγεσίας στην αγορά του αλουμινίου.
• Η ψηφιοποίηση της εταιρείας.
• Η δημιουργία και προώθηση στην αγορά, πολλών νέων τεχνολογικά προηγμένων συστημάτων και προϊόντων.
• Η ανακαίνιση του νέου υπερσύγχρονου showroom της, στη Λεμεσό που αποτελεί ίσως τον μεγαλύτερο και πληρέστερο εκθεσιακό χώρο, που έχει γίνει στον ευρωπαϊκό κλάδο του αλουμινίου.
• Αποκορύφωμα των επιτευγμάτων της εταιρείας για το 2018, η απονομή του Κυπριακού Βραβείου Καινοτομίας, για δεύτερη φορά.

Η MUSKITA απέσπασε το 2ο της Κυπριακό Βραβείο Καινοτομίας στον Μεταποιητικό τομέα, από την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) για τον σχεδιασμό και την παραγωγή του THÉA Minimal Aluminium Frames, ενός απόλυτα μινιμαλιστικού συστήματος αλουμινίου για συρόμενες πόρτες και παράθυρα με απρόσκοπτη θέα. Το Βραβείο απένειμαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β. Χρίστος Μιχαηλίδης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των Βραβείων Καινοτομίας Κυριάκος Κόκκινος, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

Το εργοστάσιο της εταιρίας στη Λεμεσό

Το Κυπριακό Βραβείο Καινοτομίας της ΟΕΒ, ως θεσμός, αποτελεί την ανώτατη διάκριση στη Κύπρο για τις πιο καινοτόμες και επιτυχώς εφαρμοσμένες πρακτικές και ενέργειες σε κυπριακές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ο θεσμός υποστηρίζεται από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας. Τα Βραβεία Καινοτομίας καθιερώθηκαν το 2006, οπότε και απονεμήθηκε στη MUSKITA το 1ο της Βραβείο για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την εγκατάσταση του πρώτου αυτοματοποιημένου ρομποτικού συστήματος αποθήκευσης και διαχείρισης χιλιάδων διαφορετικών ειδών προφίλ αλουμινίου.

Επιτυγχάνοντας πρόσφατα τη 2η της νίκη, η MUSKITA είναι η μοναδική εταιρεία που κέρδισε δύο Βραβεία Καινοτομίας. Η εξαιρετική ποιότητα και η διαχρονική κομψότητα του συστήματος THÉA, σε συνδυασμό με την πρωτοποριακή ευελιξία, την αντοχή και την άψογη λειτουργικότητά του, παρέχουν απεριόριστες λύσεις για την υλοποίηση κάθε σχεδιαστικής ιδέας, υπερβαίνοντας τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας, ενεργειακής απόδοσης και προδιαγραφών οποιουδήποτε μινιμαλιστικού συστήματος στην αγορά.

«Δεν υπάρχουν όρια στην καινοτομία. Στη σημερινή εποχή, ο συνδυασμός της προηγμένης τεχνολογίας, της τεχνογνωσίας, της εμπειρίας και των νέων εξειδικευμένων ανθρώπων της MUSKITA, αποδεικνύουν ότι μια εταιρεία από τη μικρή μας Κύπρο έχει τις δυνατότητες, τους πόρους και το ανθρώπινο δυναμικό για να δημιουργεί καινοτόμα προϊόντα, ικανά να ανταγωνίζονται σε παγκόσμια κλίμακα» δήλωσε ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Δήμος Μουσκής.

Ο εορτασμός των 60 χρόνων

Συμπληρώνοντας 60 χρόνια συνεχόμενης δυναμικής παρουσίας και ηγεσίας στην αγορά του αλουμινίου, η ιστορία της MUSKITA είναι ταυτισμένη με τη διάδοση του αλουμινίου. Η εταιρεία γιόρτασε τη μακρόχρονη ιστορία της σε μια φαντασμαγορική βραδιά, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Monte Caputo στη Λεμεσό.

Από την εκδήλωση του εορτασμού των 60 χρόνων της εταιρίας

Με περισσότερους από 1250 εκλεκτούς προσκεκλημένους, στη δεξίωση έδωσαν το παρόν τους πελάτες της MUSKITA, κατασκευαστές αλουμινίου από όλη την Κύπρο και φυσικά το προσωπικό της εταιρείας. Η MUSKITA σε ειδική τελετή κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, τίμησε τους παλαιότερους πελάτες της, πρωτεργάτες του κλάδου, οι οποίοι συνεργάζονται με την εταιρεία για περισσότερα από 40 χρόνια. Οι εταιρείες αυτές ήταν οι πρώτες που πίστεψαν στο αλουμίνιο και μαζί με τη MUSKITA, έθεσαν τις βάσεις του κλάδου της αλουμινοκατασκευής στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Δήμος Μουσκής σε χαιρετισμό του, εξέφρασε με υπερηφάνεια ότι το αλουμίνιο της MUSKITA, που παράγεται στη μικρή Κύπρο, έχει «ντύσει» εκατοντάδες αξιόλογα κτήρια σε όλο τον κόσμο και εξυπηρετεί δεκάδες άλλους τομείς της μεταποίησης σε κάθε άκρη του πλανήτη. Στην ομιλία του τόνισε ότι μια διαχρονικά επιτυχημένη επιχείρηση δεν αποτελείται μόνο από πρώτες ύλες, μηχανήματα, και τεχνολογία αλλά αναπόσπαστο μέρος της επιτυχίας και της ιστορίας της είναι οι άνθρωποι, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στο προσωπικό και στους πελάτες της εταιρείας για τη μακροετή υποστήριξη, αφοσίωση και εμπιστοσύνη τους προς τη MUSKITA.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.