ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

EUROPA THE LAB: Σχολή κατασκευαστών με τη συνεργασία της ΠΟΒΑΣ

Το EUROPA ΤΗΕ LAB συνδυάζει την τεχνογνωσία της ΠΟΒΑΣ, με τη γνώση και την κουλτούρα της EUROPA, παρέχοντας στον επαγγελματία κατασκευαστή ένα υποστηρικτικό, εκπαιδευτικό πλαίσιο υψηλής ποιότητας.

Η EUROPA και η ΠΟΒΑΣ φροντίζουν διαχρονικά να στέκονται στο πλευρό των κατασκευαστών αλουμινίου σε όλα τα επίπεδα δραστηριότητάς τους. Η αγωνία της ΠΟΒΑΣ και της EUROPA για το μέλλον του κλάδου και την ανάπτυξή του, γέννησαν το  EUROPA THE LAB, ένα πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης κατασκευαστών αλουμινίου.

Η ΠΟΒΑΣ, στρέφοντας το βλέμμα στο μέλλον, διέκρινε πως η συνεχώς μεταβαλλόμενη τάση της αγοράς για όλο και περισσότερο προηγμένα προϊόντα, η αυστηροποίηση των νομικών διαδικασιών, οι αυξημένες απαιτήσεις και η ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού, αποτελούν πρόκληση για τον κλάδο των κατασκευαστών αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου.

Όλα τα ανωτέρω επεκτείνουν αισθητά τις απαιτήσεις για τους κατασκευαστές έξω από τα στενά πλαίσια της κατασκευής ενός κουφώματος και αγγίζουν μια ολιστική και πολύπλοκη διαδικασία διοίκησης επιχείρησης. Το EUROPA ΤΗΕ LAB έρχεται να συνδυάσει την τεχνογνωσία της ΠΟΒΑΣ, με τη γνώση και την κουλτούρα της EUROPA για να βοηθήσει τον κατασκευαστή να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις με τον καλύτερο τρόπο.

Το πρόγραμμα κατάρτισης απευθύνεται σε απασχολούμενους στον κλάδο των αρχιτεκτονικών κατασκευών αλουμινίου, οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους, την επαγγελματική τους θέση και να ενισχύσουν τη δυνατότητα της επαγγελματικής τους εξέλιξης.

Σκοπός του προγράμματος τεχνικής επαγγελματικής κατάρτισης είναι να παράσχει στους εργαζόμενους του κλάδου των αρχιτεκτονικών κατασκευών συστημάτων αλουμινίου, τις ειδικές επικαιροποιημένες γνώσεις – δεξιότητες –  ικανότητες που απαιτούνται για την ορθή εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών κατά την κατασκευή και εγκατάσταση των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου.

Στόχος του προγράμματος είναι να ενισχύσει και να θωρακίσει τον κατασκευαστή αλουμινίου που συμμετέχει, ώστε:

Α) να αναβαθμίσει το μοντέλο λειτουργίας του και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησής του,

Β) να τον καταρτίσει υπεύθυνα στα θέματα ενεργειακής αποδοτικότητας,

Γ) να του παρέχει εξειδικευμένες γνώσεις και τεχνικές στη συναρμολόγηση και εγκατάσταση σύγχρονων και καινοτόμων συστημάτων αλουμινίου.

Σε συνολικότερο επίπεδο, στόχος του προγράμματος είναι να αναπτύξει τον επαγγελματία κατασκευαστή, σε κάθε επίπεδο της δραστηριότητάς του. Το πρόγραμμα άπτεται κάθε κατηγορίας ζητημάτων, από την κατασκευή των συστημάτων και τα εκάστοτε συνοδευτικά έγγραφα που πρέπει να το ακολουθούν, έως την επιχειρηματικότητα, τις αρχές Marketing και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται σε μια επιχείρηση. Αποτελεί ένα πλήρες πακέτο εκπαίδευσης, που είναι βέβαιο πως θα δώσει απαντήσεις σε ζητήματα που απασχολούν κάθε κατασκευαστή σε πολλούς τομείς, δίδοντας ταυτόχρονα νέες ιδέες και γνώσεις, όραμα και προοπτικές.

Η καινοτομία του προγράμματος εντοπίζεται στην ουσιαστική αλληλεπίδραση μεταξύ θεωρητικού και πρακτικού μέρους, καθώς οι καταρτιζόμενοι θα κληθούν να εφαρμόσουν τις γνώσεις που θα λάβουν κατά τη διάρκεια της θεωρητικής κατάρτισης, σε πραγματικό περιβάλλον κατασκευαστικής μονάδας, πλήρως εξοπλισμένης, με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Η δομή και το περιεχόμενο του προγράμματος έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε το θεωρητικό περιεχόμενο να είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις πρακτικές και την καθημερινή δραστηριότητα των κατασκευαστών. Η διδακτική διαδικασία σκοπεύει να έχει αμφίδρομο χαρακτήρα, με τους συμμετέχοντες κατασκευαστές να αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην εκπαίδευση.

Η Δ/νουσα Σύμβουλος της EUROPA, Ανούς K. Τζιρακιάν

…Κάθε κατασκευαστής ξεχωριστά είναι ένα πρόσωπο που επιθυμούμε να βοηθήσουμε να εξελιχθεί και να καταστεί κυρίαρχος επιχειρηματίας στο δικό του πεδίο. Αυτό επιδιώκουμε με το EUROPA THE LAB…

Η Δ/νουσα Σύμβουλος της EUROPA, Ανούς K. Τζιρακιάν δήλωσε για το EUROPA THE LAB: «Σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη και εμπειρία, που θέλει τους κατασκευαστές σε απόσταση από τις βιομηχανίες, η EUROPA επέλεξε να δομηθεί επάνω στις ανάγκες του κατασκευαστή. Για εμάς στην EUROPA, όλοι μας, στελέχη και κατασκευαστές, αποτελούμε μέρος του τελικού προϊόντος που παραδίδουμε στους πελάτες που μας εμπιστεύονται. Στην EUROPA ποτέ δεν είδαμε τον κατασκευαστή απλά ως ένα πελάτη ή έναν καλό τεχνίτη. Ο κατασκευαστής στη συνείδησή μας είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός συνεργάτης! Κάθε κατασκευαστής ξεχωριστά είναι ένα πρόσωπο που επιθυμούμε να βοηθήσουμε να εξελιχθεί, να ενδυναμωθεί και να καταστεί κυρίαρχος επιχειρηματίας στο δικό του πεδίο. Αυτό επιδιώκει το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Έχουμε επενδύσει πολύ προσπάθεια και πόρους σε αυτό, και χαίρομαι ιδιαίτερα καθώς η ΠΟΒΑΣ, διά του Προέδρου της κ. Θεόφιλου Παγιάτη, ενστερνίζονται ακριβώς αυτή τη λογική. Οι λέξεις “ποιότητα” και “εξέλιξη” για εμάς ήταν πάντα όσα εκπροσωπεί το όνομα EUROPA. Είναι μοναδικό στοιχείο πως όλοι μας, βιομηχανία και κατασκευαστές, για πρώτη φορά επενδύουμε επάνω σε ένα όραμα μεγάλο για τον κλάδο! Ένα όραμα που ακουμπά κάθε πτυχή δραστηριότητας. Ένα όραμα που εκπροσωπεί κάθε κατασκευή μας!».

Από την μεριά του, ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, Θεόφιλος Παγιάτης, κατά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος προσέθεσε «Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα», και συμπλήρωσε «Είναι καθοριστικό για τον ευρύτερο κλάδο, γιατί δείχνουμε τον δρόμο. Δείχνουμε πώς πρέπει να σκεφτόμαστε. Δείχνουμε ότι δεν πρέπει να έχουμε παρωπίδες. Προσωπικά έχω πολλές απαιτήσεις από αυτό το πρόγραμμα. Έχουμε φροντίσει παράλληλα, και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση, να υπάρξει και ένα σχήμα πιστοποίησης το οποίο να είναι αποδεκτό πανελληνίως και σε όλη την Ευρώπη, το οποίο έπεται της εκπαίδευσης». Το σημαντικότερο που επεσήμανε ο κ. Παγιάτης είναι η ουσιαστική προσέγγιση του κατασκευαστή με τη Βιομηχανία.

Ο πρώτος εκπαιδευτικός κύκλος του EUROPA THE LAB θα λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο 2021, ενώ οι αιτήσεις για το πρόγραμμα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα στις 12/7/2021.Το διδακτικό προσωπικό απαρτίζεται από τους επιστημονικούς συνεργάτες της ΠΟΒΑΣ, με επικεφαλής τον κ. Στέλιο Λαμπρακόπουλο και ανώτερα στελέχη της EUROPA με εξειδίκευση και πολυετή εμπειρία στον κλάδο. Η προετοιμασία για την εκκίνηση του προγράμματος ήταν μια πολύμηνη διαδικασία εντατικής συνεργασίας μεταξύ μεγάλου αριθμού ανθρώπων, στελεχών της ΠΟΒΑΣ και της EUROPA. Οι διδακτικοί χώροι, ο εξοπλισμός και το εκπαιδευτικό υλικό δημιουργήθηκαν ειδικά για τις ανάγκες του προγράμματος, ώστε να είναι βέβαιο ότι δένουν αρμονικά ακριβώς με όλα τα αντικείμενα που το πρόγραμμα καλύπτει. Το σύνολο του διδακτικού και εκπαιδευτικού υλικού έχει ελεγχθεί ενδελεχώς από τους συνεργάτες της ΠΟΒΑΣ και έχει προσαρμοστεί σε αυτό τον άξονα για την ποσότητα και την ποιότητα της πληροφορίας του.

* Κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων, υπήρξε καθημερινός έλεγχος (rapid-test) των παρευρισκομένων προσώπων για την εξασφάλιση εντός του εφικτού πλαισίου από τις επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.