ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Κλάδος Αλουμινίου: Στο 25-30% η αύξηση των πωλήσεων κατά το 2021!

Ο ελληνικός κλάδος αλουμινίου βγαίνει δυνατότερος από μία ακόμη κρίση και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία!

 

Παρά το γεγονός ότι ο κορωνοϊός δεν λέει να φύγει από τη ζωή μας, με ότι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο εμπορικής δραστηριότητας, ο κλάδος αλουμινίου παραμένει μία αχτίδα φωτός για την ελληνική οικονομία. Οι πληροφορίες του aluNET.gr και του περιοδικού aluminium, αναφέρουν ότι η φετινή χρονιά θα κλείσει με κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά αποτελέσματα για την εγχώρια βιομηχανία αλουμινίου κόντρα στο ρεύμα!

Τόσο τα επίσημα στοιχεία του ενιαμήνου που αντλούνται μέσα από τις εισηγμένες εταιρείες του κλάδου όσο και τα ανεπίσημα που μοιράστηκαν μαζί μας στελέχη και άνθρωποι της αγοράς, δείχνουν μία ιδιαίτερα καλή χρονιά, με σημαντικές αυξήσεις στις πωλήσεις προφίλ και υλικών που προορίζονται κυρίως για κουφώματα.

Οι ελληνικές διελάσεις, που είναι ένα αρκετά αξιόπιστο δείγμα για το σύνολο του εγχώριου κλάδου αλουμινίου, εκτιμούν ότι το 2021 κλείνει με σημαντική αύξηση των πωλήσεων στην ελληνική αγορά που υπολογίζεται γύρω στο 25-30%. Ανάλογη αύξηση φαίνεται να έχει σημειωθεί και στις άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με τα κουφώματα, όπως εμπορικές εταιρείες, παραγωγοί και εισαγωγείς αξεσουάρ κ.λπ.

Τα επίσημα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις

Σε επίπεδο διελάσεων και όσον αφορά στο 9μηνο έχουμε την ALUMIL να καταγράφει αύξηση του κύκλου εργασιών 25,3% σε επίπεδο Ομίλου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Όσον αφορά στις πωλήσεις της Μητρικής σημειώνουν αντίστοιχη αύξηση που αγγίζει το 26,1%!

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι και η αύξηση που καταγράφει το ίδιο διάστημα ο Όμιλος ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, με τις πωλήσεις να παρουσιάζουν σημαντική αύξηση της τάξης του 54%, κυρίως λόγω της ανάλογης αύξησης του τζίρου της EXALCO.

Στον τομέα της έλασης, το κομμάτι που αφορά στο αλουμίνιο της ElvalHalcor (η οποία αντιπροσωπεύει σχεδόν καθολικά τον ελληνικό κλάδο έλασης) κατέγραψε σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία αύξηση πωλήσεων της τάξης του 23,2% στο 9μηνο του 2021.

Θετικές οι προοπτικές για τη νέα χρονιά

Οι παραπάνω εισηγμένες εταιρείες αναμένουν για το 2022 αντιστοίχως καλά νούμερα και θεωρούν ότι οι προοπτικές για τον κλάδο αλουμινίου είναι εξαιρετικές. Την ίδια εικόνα αποκομίσαμε και μέσα από τις συζητήσεις μας με στελέχη της αγοράς για τους υπόλοιπους κρίκους της αλυσίδας αξίας της ελληνικής βιομηχανίας αλουμινίου.

Στις θετικές προοπτικές για τη νέα χρονιά θα πρέπει να προσθέσουμε και το γεγονός ότι στη μετά COVID-19 εποχή, καταγράφεται μία παγκόσμια στροφή προς το αλουμίνιο, το οποίο αναμένεται να κυριαρχήσει σε τομείς, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, συσκευασία κ.λπ.

Είναι η δεύτερη φορά που ο κλάδος αλουμινίου δείχνει τη δυναμική του και τις στέρεες βάσεις του, όπως και στην εποχή των μνημονίων και της ραγδαίας καθίζησης της ελληνικής οικονομίας, έτσι και τώρα στην εποχή του κορωνοϊού, εμφανίζει αξιοζήλευτη ανθεκτικότητα και προσαρμοστικότητα και καταφέρνει να βγαίνει δυνατότερος μέσα από μία ακόμη κρίση.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.