ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMINCO: Χορηγός στο nZEB Roadshow

Το nZEB Roadshow βρέθηκε στην Καλαμάτα με χορηγό την εταιρεία ALUMINCO, προάγοντας τα πλεονεκτήματα των κτιρίων σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης.

Το nZEB Roadshow υπό την διοργάνωση του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Σπιτιού και έχοντας ως κεντρικό θέμα τα κτίρια σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, διοργανώνει εβδομάδες δράσης, σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας.

Η παρουσία του nZEB Roadshow στην Καλαμάτα είναι ιδιαίτερης σημασίας, καθώς είναι μία από τις 100 ευρωπαϊκές πόλεις, που συμμετέχει ως πρωτοπόρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις έως το 2030» και καλείται να επιτύχει τον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας νωρίτερα, από την υπόλοιπη Ευρώπη, αξιοποιώντας κοινοτικούς πόρους με περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.

Στο πλαίσιο του nZEB Roadshow πραγματοποιήθηκαν δωρεάν ενημερωτικές δράσεις για τα παθητικά κτίρια, για επαγγελματίες, το ευρύ κοινό αλλά και για παιδιά, στην αίθουσα της Φιλαρμονικής της Καλαμάτας, όπου επίσης έλαβαν χώρα παρουσιάσεις, πειράματα και επίδειξη των υλικών, που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των ενεργειακά πιο οικονομικών κτιρίων.

Επιπρόσθετα ένα εξαιρετικό και μοναδικής αισθητικής για τα ελληνικά και διεθνή δεδομένα σπίτι, που κοσμεί την Καλαμάτα και τη νότια Πελοπόννησο, άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχτεί το κοινό. Πρόκειται για το the Nidus, που έχει κατασκευαστεί από την αρχιτεκτονική ομάδα Gonzalez Malama, στα πρότυπα του παθητικού κτιρίου, με πιστοποιημένα κουφώματα ALUMINCO, και για το οποίο γίνεται λόγος σε αφιερώματα του εξωτερικού, με θέμα τα κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας καθώς και κτίρια χαμηλής ή σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης.

Το The Nidus συνδυάζει μοναδικά τα καλύτερα στοιχεία των δύο κόσμων και ήταν ανοιχτό για όποιον ήθελε να δει και να γνωρίσει από κοντά τα οφέλη του παθητικού σπιτιού – του σπιτιού που καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια και αυξάνει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ενοίκων του.

Η ALUMINCO έχοντας ως βασικό πυλώνα της στρατηγικής της τη βιωσιμότητα επενδύει στην πράσινη οικονομία. Έτσι στηρίζει δράσεις που ως σκοπό έχουν να προάγουν τον σεβασμό προς το περιβάλλον, δείχνοντας τον δρόμο για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Η πράσινη σκέψη της εταιρείας διαφαίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της παραγωγικής της διαδικασίας. Στόχος της είναι το χαμηλότερο αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα ανά τόνο αλουμινίου. Αυτό επιτυγχάνεται κατά την παραγωγή, με την αξιοποίηση φωτοβολταϊκών πάνελ για την παραγωγή ενέργειας, καθώς επίσης και με την ανακύκλωση πρώτων υλών και συσκευασιών. Άλλωστε η ίδια η καρδιά της εταιρείας, το αλουμίνιο, είναι ένα υλικό 100% ανακυκλώσιμο, από το οποίο παράγονται προϊόντα που βοηθούν την κοινωνία να μην υπερκαταναλώνει.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.