ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Η έκθεση του ΥΠΕΚΑ για την μακροπρόθεσμη στρατηγική ανακαίνισης του κτιριακού αποθέματος

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (2258/18) η δεύτερη έκδοση της Έκθεσης Μακροπρόθεσμης Στρατηγικής για την κινητοποίηση επενδύσεων για την ανακαίνιση του εθνικού κτιριακού αποθέματος σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 6 του ν. 4342/2015 (άρθρο 4 της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ), η οποία εγκρίθηκε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η έκθεση αφορά στη στρατηγική για την ανακαίνιση κατοικιών, εμπορικών κτιρίων, δημόσιων και ιδιωτικών, αποτελεί δε τη δεύτερη έκδοση της μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την κινητοποίηση επενδύσεων για την ανακαίνιση του αποτελούμενου από κατοικίες και εμπορικά κτίρια, εθνικού κτιριακού αποθέματος, όπως προβλέπεται στο άρθρο 4 της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ για την ενεργειακή αποδοτικότητα.

Η μακροχρόνια στρατηγική που περιγράφεται στην έκθεση, θέτει το σαφή στόχο μετάβασης προς ένα Αειφορικό Κτιριακό Απόθεμα με χρονικό ορίζοντα το έτος 2030, δηλαδή της σταδιακής και συντονισμένης αναβάθμισης του κτιριακού αποθέματος, ώστε το 2030 το 7% των προς ανακαίνιση κτιρίων υφιστάμενων κτιρίων κατοικιών να έχει ανακαινιστεί ενεργειακά.

Η έκθεση εκπονήθηκε με τη συνεργασία στελεχών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Κατεβάστε το ΦΕΚ με την αναθεωρημένη έκθεση, από εδώ.

Πηγή: b2green.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button